Trucuri de la Titi Aur pentru a economisi combustibil
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Titi Aur
Facebook Titi Aur
Titi Aur are mai multe sfaturi pentru șoferi.

„Programarea timpului de deplasare este foarte importantă, apoi presiunea în cauciucuri. Presiunea în cauciuri trebuie să fie presiunea corectă în anvelope. Dacă e mai mică, sigur crește consumul. Dacă e mai mare, există riscul de a nu avea aderanță. Al treilea sfat: Conduceți defensiv! (…) Stilul de conducere poate să ducă chiar și la dublu consumul. Ți se pare că ai condus normal, doar că ai frânat inutil, ai accelerat inutil, ai crescut viteza prea mult, în loc să reduci... Aceste gesturi cresc consumul cu 15-20 de procente aproape pe nesimțite”, a spus Titi Aur în cadrul emisiunii „Vorbește lumea” de la Pro TV.

Până la ce vârstă ne putem urca la volan

Are vârsta un efect asupra șoferilor? Titi Aur a răspuns întrebării care vizează un important procent al conducătorilor auto din România. 

„În primul rând, ar trebui să ne uităm la alte meserii. Fie că ești miner, electrician sau orice altceva, se face protecția muncii. Ce înseamnă protecția muncii? Înseamnă că periodic, o dată pe lună, maxim o dată pe an, o dată la șase luni, dar la meseriile mai riscante o dată pe lună, se face protecția muncii. Asta înseamnă că îi spui lucrătorului respectiv ce să facă, cum să facă sau ce să evite ca să nu facă accident de muncă. După ce îi spui, îl pui să semneze o fișă de protecția muncii, mai vine și ITM, inspecția teritorială de muncă, care controlează angajatorul dacă a făcut protecția muncii cu angajatul, iar în cazul în care se întâmplă un accident de muncă și angajatul respectiv nu a făcut protecția muncii în ultima lună sau când era legal să o facă, administratorul sau patronul firmei poate să ajungă chiar și la închisoare. (...) M-ați întrebat până la ce vârstă se poate conduce. Eu zic că până la 150 de ani. Se poate conduce până la orice vârstă la care ai capacitatea să conduci în siguranță. Ar trebui stabilită o regulă foarte clară ca până la 40-50 de ani să se facă vizita medicală o dată la zece ani”, a declarat, în exclusivitate pentru DCNews, Titi Aur. Mai multe declarații, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel