Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Iată TRUCUL simplu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trucul simplu pentru a înmulți orhideea. Va ănflori tot timpul / Foto: Pixabay
Trucul simplu pentru a înmulți orhideea. Va ănflori tot timpul / Foto: Pixabay
Află în articol cum înmulțești cu succes o orhidee.

Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Dacă ai o plantă pe care îți dorești să o înmulțești prin stimularea rădăcinii singur acasă vei avea nevoie de mușchi sphagnum, scrie Realitatea.net. Mușchiul este uscat, de aceea e nevoie să fie muiat în apă. Din mușchiul înmuiat, cu ajutorul unui fir de ață trebuie să formezi două bile. Cu ajutorul aceleiași ațe, atent pentru a preveni deteriorarea plantei, trebuie să legi mușchiul de partea inferioară a germenului.

În continuare, e nevoie să creezi efectul de seră. Nu este atât de complicat pe cât pare. Pentru a obține acest lucru, înfășoară mușchiul într-o peliculă. Aceasta va trebui scoasă zilnic pentru minim jumătate de ora, că să nu apară mucegai. Când scoți această peliculă, stropește mușchiul cu apă. După 10 zile, vor apărea primele rădăcini. Poți răsădi germina doar când apar minim 3 rădăcini.

Cum faci îngrășământ natural pentru orhidee. Ai nevoie de patru ingrediente banale din bucătărie

Dacă vrei să faci îngrășământ natural pentru orhideea ta, ai la dispoziție patru ingrediente banale pe care le poți folosi și tot atâtea variante. 

Vei avea nevoie de cafea neagră sau ceai negru. Cantitatea pe care o ai o amesteci cu apă şi o linguriţă de oţet de mere. Soluţia trebuie pusă într-un recipient care se închide ermetic şi poate fi păstrată timp de 5-7 zile. Udă orhideele din casă o dată pe lună folosind acest îngrăşământ natural.

Cojile de ouă îți pot fi de mare ajutor. Vei avea nevoie de 12 coji de ouă pe care trebuie să le laşi la înmuiat în apă, timp de 12 ore. Apoi, pisează-le bine. Pudra obţinută se amestecă bine cu un litru de apă clocotită. Lasă soluţia să se răcească, iar apoi strecoar-o. O dată la 10-14 zile, va trebui să stropeşti frunzele de orhidee cu această soluție.

După ce fierbi cartofii sau orezul, păstrează apa în frigider. Înainte de folosire, scoate-o din frigider şi las-o să ajungă la temperatura camerei. O dată la 3-4 săptămâni, udă orhideele cu această apă. Şi laptele de vacă este folositor. Află AICI cum îl poți folosi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel