![Trucul secret pentru depozitarea pe termen lung a ouălor, acestea vor rămâne proaspete luni de zile. Sursa foto: freepik.com Trucul secret pentru depozitarea pe termen lung a ouălor, acestea vor rămâne proaspete luni de zile. Sursa foto: freepik.com](https://media.dcnews.ro/image/202303/w670/trucul-secret-pentru-depozitarea-pe-termen-lung-a-oualor--acestea-vor-ramane-proaspete-luni-de-zile_44162600.jpg)
În frigider, într-o cutie sau într-un compartiment închis separat, ouăle pot fi păstrate în siguranță aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, acest termen de depozitare poate fi mărit de mai multe ori dacă știi un truc secret, pe care îl folosesc adesea bucătarii.
Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente
Această metodă va prelungi perioada de valabilitate a ouălor cu până la 3 luni. Principalul lucru este să respecți cu strictețe regulile de mai jos.
Primul lucru de care trebuie să fii conștient este că, dacă vei separa gălbenușurile de albușuri, atunci durata lor de valabilitate se reduce imediat. Gălbenușurile, puse într-un recipient închis, pot fi păstrate la frigider până la 3 săptămâni, în timp ce gălbenușurile - maximum 3 zile.
Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?
Pentru a păstra ouăle timp de câteva luni, acestea trebuie să fie congelate. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să separi gălbenușurile de albușuri.
Ingredientele se pun într-un recipient bine închis, care se depozitează în congelator. Nu uita să semnezi pe recipient, data când ouăle au fost înghețate.
Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti
Ce ar putea fi mai ușor decât să fierbi un ou la micul dejun. Dar, uneori, din cauza erorilor legate de procesul de gătire, o parte semnificativă a albușului rămâne pe coajă. Prin urmare, chiar și pentru o chestiune atât de simplă trebuie să știi câteva trucuri.
Nu toate gospodinele știu de ce trebuie să scuture un ou înainte de a-l fierbe. La prima vedere, se pare că această acțiune este lipsită de sens, dar lucrurile nu stau așa.
Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi
Dacă agiți ouăle înainte de a le fierbe conținutul lor va fi distribuit uniform. Drept urmare, vei curăța mai ușor ouăle, iar albușul nu va rămâne pe coajă.
Dacă nu dorești să agiți ouăle, le poți învârti de câteva ori chiar pe masă. Rezultatul va fi exact același.
De asemenea, nu trebuie să uiți și alte reguli importante. Ouăle se pun la fiert doar într-o oală cu apă rece. Bucătarii mai recomandă să adaugi o lingură mică de sare atunci când fierbi ouăle.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video