Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trucul genial care te scapă de furnici, insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta. Sursa foto: freepik.com
Trucul genial care te scapă de furnici, insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta. Sursa foto: freepik.com
Furnicile nu sunt dăunătoare, dar, când apar casă și se strecoară pe furiș în cămară, devin rapid un coșmar.

Și din moment ce se reproduc repede, trebuie să scapi cât mai repede de ele, altfel invazia este inevitabilă. Din fericire, există diverse moduri simple și naturale pentru a ține furnicile departe de cămară. 

Ai încercat toate mijloacele pentru a alunga furnicile, dar fără rezultat? Încearcă trucul prezentat mai jos. Vei fi surprins de rezultat!

Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute

De ce intră furnicile în casă? În general, furnicile intră în casă prin uși, ferestre, balcoane sau prin orice crăpături din pereți. Sunt atrase de resturile de mâncare și de firimituri. De aceea, furnicile preferă bucătăria și cămara.

Aceste insecte intră în case, de obicei, primăvara. Pe de altă parte, dacă observi o colonie de furnici în casă, în mijlocul iernii, atunci este foarte probabil, să fie un mușuroi. Nu este ușor să lupți cu furnicile. Dar dacă nu le mai suporți, poți încerca să le alungi din casă, fără a folosi metode agresive.

Furnicile sunt extrem de sensibile la mirosuri. Primul tău instinct ar să pulverizezi niște insecticid și să arunci toate alimentele stricate. În primul rând, când decizi să scapi de alimentele infestate cu furnici, pune-le în pungi și aruncă-le imediat pentru a evita răspândirea insectelor în alte părți ale casei.

Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele? Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi

Pe de altă parte, folosirea insecticidului chimic poate dăuna sănătății. Prin urmare, cea mai eficientă opțiune este să folosești metoda cu un dop de la o sticlă de vin. Ai nevoie de zahăr, bicarbonat de sodiu și un dop.

În interiorul dopului, toarnă părți egale de zahăr și bicarbonat de sodiu. Apoi trebuie doar să plasezi  acest dop în zona infestată de furnici, spre exemplu în cămară.

Zahărul va atrage furnicile, iar mirosul bicarbonatului le va alunga imediat. Furnicile vor detecta foarte repede mirosul insuportabil de bicarbonat și nu se vor mai apropia de cămară.

Alte sfaturi naturale pentru a scăpa de furnici

Ulei esențial de mentă. După cum am menționat mai sus, furnicile au un simț al mirosului foarte dezvoltat. Nu suportă diverse mirosuri, în special pe cele ale anumitor uleiuri esențiale. Optează pentru mentă. Amestecă câteva picături de ulei esențial de mentă cu bicarbonat de sodiu pentru un efect și mai eficient.

Pe lângă uleiul esențial, frunzele uscate și mărunțite de mentă își pot face și ele treaba. Păstrează-le în pungi mici de tul și pune-le în colțurile casei, vizitate cel mai des de furnici. În plus, pentru ca acestea să nu mai apară deloc în casă, poți ține ghivece cu mentă pe pervaz sau balcon.  

Pune orez într-o sticlă de vin: trucul genial care îți face viața mai ușoară

Oțet și suc de lămâie. Mai există încă un remediu natural care alungă furnicile. Prepară o soluție de apă cu oțet sau suc de lămâie și curăț cu ea cămară și mobila de bucătărie. Așadar, suprafețele din casă vor fi curate și dezinfectate, iar mirosul acestui remediu va alunga furnicile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel