Data publicării:

Trucul care te va ajuta să ai venituri pasive lunare. Poți ajunge să muncești doar 2 ore pe lună

Autor: Doinița Manic | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol ce trebuie să faci pentru a avea lunar un venit pasiv.

Cu toții ne dormim să muncim mai puțin și să ne permitem totuși să ne întreținem. Dar oare cum putem ajunge la asta? Bogdan Dinu, specialist în educație financiară, spune că avem nevoie de venituri pasive lunare. Acesta a explicat care sunt investițiile sigure care ne vor ajuta să câștigăm bani, cu un minim de efort. Este bine să economisim bani, dar dacă doar îi ținem la saltea, aceștia își pierd în timp din valoare.

VEZI ȘI: Nu mai ține banii la saltea! Avertismentul unui expert financiar: Aproape garantat

”Aș vrea să fac o diferențiere între a gestiona banii din perspectiva venitului și a economisirii. Gestionăm bugetul în sensul în care nu cheltuim tot până la final de lună, dar aici este o altă arie, care se numește investiție. Adică partea aceea de bani, care este economisită, trebuie mai departe investită, sau ideal ar fi să fie investită. De ce? Pentru ca în 10 ani, în 15 ani, acei bani investiți să ajungă să producă pentru noi alți bani pasivi, sau cu o pasivitate mult mai mare”, a spus Bogdan Dinu, în cadrul emisiunii Think cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN

Ce înseamnă, de fapt, venit pasiv?

Bogdan Dinu a explicat și ce înseamnă, de fapt, să ai un venit pasiv și cum ne poate aduce lunar bani un apartament, spre exemplu.

”Înseamnă ca eu să nu trebuiască să depun un efort de 8 - 10 ore pe zi pentru a produce acei bani. Un bun exemplu este un apartament pe care îl închiriez și iau o chirie, evident că muncesc, muncesc să găsesc apartamentul, poate se schimbă chiriașul odată la câțiva ani, dar munca este doar una - două ore pe lună, este foarte mică.

Sau putem să investim la bursă, și primim dividende, sau investim la bursă și facem capital gain, cumpărăm la o valoare mai mică, vindem la o valoare mai mare. Sunt metode, dar ideal ar fi să avem o sursă de venit din investiții”, a mai explicat specialistul în investiții financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel