Trucul asiaticilor pentru a se proteja de arsurile solare. Prof. dr. Olga Simionescu: Nu te costă nimic!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Prof. dr. Olga Simionescu a explicat la "Academia de Sănătate" cum se protejează asiaticii de soare.

Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar, specialitatea Dermato-Venerologie, a vorbit, în emisiunea ”Academia de Sănătate”, de la DCNews TV, alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu și jurnalistul Val Vâlcu, despre afecțiunile dermatologice în sezonul de vară în care ne aflăm, explicând ce precauții trebuie avute în vedere. 

Este suficientă umbrela pentru a ne proteja de razele soarelui?

 

”Am observat faptul că, în țările din Asia, fermierii de acolo își acoperă cu o pânză toate zonele expuse, atunci când lucrează în soare. Cei din oraș folosesc umbrele. Au mai apărut și în Europa persoane care se protejează, folosind umbrela, atunci când merg, de exemplu, într-o deplasare turistică, prin orașele mai însorite. Este suficientă umbrela?”, a întrebat-o jurnalistul Val Vâlcu, pe prof. dr. Olga Simionescu.

”Protecția mecanică este preferata mea, pentru că nu te costă nimic. Este seducătoare prin absența reacțiilor adverse. Ea constă în pălării cu boruri largi, ochelari de soare, eșarfe de culoare deschisă, umbreluțe. Cred că, în Asia, pentru că acolo cancerul de piele nu este ca la caucazieni, venind pe bază genetică diferită și acolo sunt interesate zonele pe care soarele nu le vede, deci, fac foarte mult din nevul sau în asociere cu nevul albastru, fac leziuni canceroase la nivel plantar, dar ei se tem de îmbătrânirea cutanată pentru că o altă problemă a expunerii cumulative la soare o reprezintă îmbătrânirea cutanată accelerată sau extrinsecă.

Prof. dr. Olga Simionescu: Avem trei tipuri de îmbătrâniri

 

Avem trei tipuri de îmbătrâniri, respectiv îmbătrânirea cronologică, de care nimeni nu scapă. Avem îmbătrânirea hormonală și îmbătrânirea aceasta accelerată dată de soare. Și mai curând eu cred că ei se protejează de îmbătrânirea solară și de deshidratare, pentru că poți, efectiv, prin vasodilatație să leșini la locul respectiv. Cred că acestea sunt două mari motivații și nu atât carcinogeneza pe populația de tip 5 asiatică”, a spus prof. dr. Olga Simionescu.

Vezi emisiunea integrală în video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel