Truc viral: La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlei de ulei / Video
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Kamaji Ogino, de la Pexels
Fotografie creată de Kamaji Ogino, de la Pexels
Nu mai arunca dopurile cu inel din interiorul sticlelor de ulei! Iată cât de utile sunt, de fapt:

Găsim pe TikTok tot felul de trucuri utile în viața de zi cu zi, inclusiv în bucătărie. Unul dintre ele, devenit viral, privește turnatul uleiului din sticlă. Partea interesantă este că 'în centrul atenției' se află banalul dop cu inel din sticla de ulei, pe care obișnuim să-l aruncăm imediat. 

Dopul cu inel din interiorul sticlei de ulei poate fi, de fapt, de mare ajutor. El nu este pus acolo pentru a fi aruncat, ci pentru a fi rupt, întors și reatașat în același loc. Vei putea controla mult mai ușor cantitatea de ulei pe care o torni. 

Iată imaginile:

@chaldomom #tiktokideas #learnedfromtiktok ♬ The Git Up - Blanco Brown

VEZI ȘI: Ce se întâmplă dacă pui o lingură de lemn peste oala de pe foc

Cu siguranță te-ai întrebat, măcar o dată, ce faci greșit de mâncarea dă în foc, iar tu ajungi să petreci mai mult timp decât ți-ai dori curățând aragazul. Există un truc simplu, la îndemâna oricui, care te scapă de această problemă. Ai nevoie doar de o lingură de lemn!

Când pui la fiert ceva ce știi că ar putea da în foc, precum paste, lapte, etc., ia lingura de lemn și pune-o deasupra cratiței. Vei observa  că lichidul transformat în spumă nu va mai trece de marginea cratiței. 

Se întâmplă asta pentru că lemnul este un bun izolator. Lingura de lemn rămâne mai rece decât oala în care fierbi mâncarea, iar bulele formate deasupra se transformă rapid înapoi în lichid. Totodată, lemnul se îmbibă de apă. 

Ai grijă însă să înlocuiești lingura de lemn din când în când pentru că, în caz contrar, trucul nu va mai fi eficient, potrivit cumsa.ro.

VEZI ȘI: Truc de curățenie cu oțet și coajă de portocală

Te pregătești pentru curățenia de primăvară? Un truc cu oțet și coajă de portocală îți vine în ajutor. În primul rând, ai nevoie de un borcan mare, umplut pe jumătate cu o soluție din părți egale de apă și oțet. Pune în această soluție cojile de portocală, închide borcanul cu un capac și lasă-l așa timp de o săptămână. Citește mai mult AICI.

CITEȘTE ȘI: Amestecul de bicarbonat de sodiu cu cafea, un truc ieftin de frumusețe. Cum prepari amestecul și cum îl utilizezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel