TRUC. Uleiul de măsline falsificat poate fi identificat ușor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Uleiul de măsline a ajuns aproape pe rafturile tuturor magazinelor, de la colț de stradă, pânâ în supermarket-uri.  Important este  cum ne dăm seama dacă în recipientul pe care dorim să-l cumpărăm se află ulei de măsline extravirgin sau unul falsificat.

Potrivit unor studii, 70% din uleiul de măsline etichetat ca extravirgin este de fapt falsificat, iar în Europa acesta se menține în topul celor mai falsificate alimente, potrivit  site-ului elacraciun.ro.

ACIDITATE: Indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.

PREȚUL: Uleiul de măsline de calitate nu costă mai putin de 30-40 lei / 500 de ml. Cu cât prețul e mai ridicat cu atât probabilitatea de a fi fraudat e mai scăzută. Unele uleiuri de măsline ieftine sunt de fapt tăiate cu ulei de măsline de calitate inferioară sau chiar alte uleiuri vegetale pentru a spori marjele de profit.

Citește și: Ulei de măsline. Ce se întâmplă dacă consumi 4 lingurițe pe zi


STICLA: Niciodată să nu  cumpărați ulei de măsline într-o sticlă de plastic. 

DATA: în cazul în care o sticlă de ulei de măsline virgin extra nu este utilizată în termen de 2 ani de la recoltă, râncezește. Verificați data de recoltare pe sticlă.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel