TRUC. Uleiul de măsline falsificat poate fi identificat ușor
Uleiul de măsline a ajuns aproape pe rafturile tuturor magazinelor, de la colț de stradă, pânâ în supermarket-uri. Important este cum ne dăm seama dacă în recipientul pe care dorim să-l cumpărăm se află ulei de măsline extravirgin sau unul falsificat.
Potrivit unor studii, 70% din uleiul de măsline etichetat ca extravirgin este de fapt falsificat, iar în Europa acesta se menține în topul celor mai falsificate alimente, potrivit site-ului elacraciun.ro.
ACIDITATE: Indicatorul cheie în identificarea uleiului extravirgin este aciditatea. Dacă e sub 1%, cu atât uleiul e mai bun. Cel extravirgin nu trebuie să depășească 0,08% aciditate conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council.
PREȚUL: Uleiul de măsline de calitate nu costă mai putin de 30-40 lei / 500 de ml. Cu cât prețul e mai ridicat cu atât probabilitatea de a fi fraudat e mai scăzută. Unele uleiuri de măsline ieftine sunt de fapt tăiate cu ulei de măsline de calitate inferioară sau chiar alte uleiuri vegetale pentru a spori marjele de profit.
Citește și: Ulei de măsline. Ce se întâmplă dacă consumi 4 lingurițe pe zi
STICLA: Niciodată să nu cumpărați ulei de măsline într-o sticlă de plastic.
DATA: în cazul în care o sticlă de ulei de măsline virgin extra nu este utilizată în termen de 2 ani de la recoltă, râncezește. Verificați data de recoltare pe sticlă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News