Truc periculos pe internet - depozitarea lentilelor de contact în apă minerală. Chat GPT demontează lifehack-ul și atenționează: consecințe grave pentru sănătatea ochilor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Ați rămas fără soluție de curățare a lentilelor de contact? Nu folosiți apă minerală așa cum vedeți pe internet! Am întrebat Chat GPT dacă este sigur și iată ce ne-a răspuns.

De curând au început să circule pe internet, mai ales pe TikTok, mai multe clipuri care îndeamnă utilizatorii de lentile de contact să folosească apa minerală în lipsa soluției de curățare. Atenție, însă! Procedura nu doar că nu este sigură dar poate provoca răni grave la nivelul ochiului, și asta pentru că apa minerală nu este sterilă iar PH-ul modificat deteriorează nu doar lentila dar, cel mai important, globul ocular.

@pinkrabbitlens Walaupun bersih, air mineral gak boleh dipakai buat merendam softlens ya PRetty ❌❌ Karena Air mineral bisa memicu munculnya bakteri di softlens kamu, akibatnya mata kamu bisa merah hingga iritasi. Mending kamu pakai cairan perendam softlens kaya Bio True ???????? Share Video Ini Ke temen Kamu Ya ???????? #PRoudlens #infobeauty #infosoftlens #softlens #PinkRabbitLens ♬ original sound - pinkrabbitlens

Depozitarea lentilelor de contact în apă minerală nu este recomandată și poate avea consecințe neplăcute sau chiar periculoase pentru sănătatea ochilor. Iată câteva motive:

Infecții oculare: Apa minerală nu este sterilă și poate conține bacterii sau alte microorganisme care pot cauza infecții oculare grave atunci când vin în contact cu lentilele de contact. Acest lucru poate duce la afecțiuni cum ar fi conjunctivita sau keratita, care necesită tratament medical avansat și de urgență.

Deformarea lentilelor: Lentilele de contact sunt sensibile la substanțele chimice și la pH-ul diferit al apei minerale. Acest lucru poate duce la deformarea sau deteriorarea lentilelor, făcându-le incomode sau chiar inutilizabile pentru uzul ulterior.

Disconfort ocular: Apa minerală poate conține substanțe chimice, minerale sau aditivi care pot irita sau usca ochii atunci când sunt în contact cu lentilele de contact. Aceasta poate provoca senzații de arsură, disconfort sau chiar leziuni la nivelul ochilor.

În loc să folosești apă minerală, este important să utilizezi o soluție specială pentru lentilele de contact, care este sterilă și formulată pentru curățarea, dezinfectarea și hidratarea acestora. Este esențial să respecți instrucțiunile de întreținere furnizate de producătorul lentilelor și să consulți un specialist în îngrijirea ochilor în cazul oricăror întrebări sau preocupări legate de utilizarea lentilelor de contact.

În cazul în care chiar nu ai soluție pentru lentile la îndemână dar ai un spray nazal sau o soluție salină pentru uz nazal, poți, pe termen scurt, să le depozitezi așa. Dar doar pentru câteva ore, nu mai mult, avertizează medicii oftalmologi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel