TRUC pentru cea mai fragedă friptură, indiferent că o pregătești la grătar sau cuptor
Poți obține cea mai fragedă friptură, indiferent că o pregătești la grătar sau cuptor.
Indiferent că alegi să gătești un antricot sau o vrăbioară, trucul este același: acoperă complet fiecare friptură cu sare de mare. Această metodă are ca scop deschiderea fibrei fripturii, pentru ca, în final, aceasta să fie mult mai fragedă de cât este în mod normal.
Las-o apoi la temperatura camerei câte 20 de minute pentru fiecare centimetru pe care o are în grosime. De exemplu, dacă friptura are 3 cm în grosime, o vei lăsa o oră acoperită cu sare, la temperatura camerei.
Când timpul alocat s-a scurs, clătește rapid friptura, fără să o lași sub jetul de apă mai mult decât necesar, conform retetepractice.ro. Asezoneaz-o cu ierburile, condimentele și sosurile preferate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News