Truc pentru a verifica dacă ce mănânci te bagă în spital. Focare de microbi în vacanțe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vacanță
vacanță
E vară, mâncăm pe unde apucăm, nu suntem foarte atenți la alimentație și apoi ne plângem că avem toxiinfecție alimentată. DC News vă prezintă un truc pentru a vă ține departe de astfel de probleme care vă pot strica vacanțele.

A venit perioada concediilor! Românii sunt fie la mare, fie la munte, așa că vor lua masa în oraș. DC News vă prezintă un truc pentru a vă ține departe de toxiinfecțiile alimentare.

Adevăratul pericol din farfurie

Trucul este foarte simplu. Microbii se dezvoltă la 36 de grade, așadar mâncarea călâie din restaurante, la "împinge-tava" și autoserviri reprezintă un adevărat pericol.

Tot ce trebuie să faci este să pui mâna pe caserolele din tablă unde este ținută mâncarea și, dacă sunt fiebinți, iar preparatele care ajung în farfurie sunt la 50 grade, fierbinți, nu puteți să faceți toxiinfecție alimentară. Atunci când mâncarea este fiartă și apoi ținută la 60 de grade, nu se dezvoltă microbii.

Atenție la sosuri!

Trebuie să fiți atenți și la sosuri! Acestea din urmă, dar și prăjiturile și cremele trebuie ținute la maximum 8 grade, adică să fie foarte reci. De exemplu, după ce se face carnea de shaorma, după ce este închis focul, scade temperatura sub 50 de grade, valoare la care trăiesc microbii, iar sosul de maioneză, care ar trebui ținut în frigider, este lăsat - în cele mai multe cazuri - la temperatura de aproximativ 30 de grade. Deci sosul este prea cald, iar carnea prea rece, "climat" perfect pentru microbi.

Așa că atenție unde mâncați în sezonul estival pentru a nu ajunge de la bal la spital!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel