Triunghiul Negru: OZN-urile ar putea fi proiecte militare secrete. Oamenii de știință vin cu explicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons
Ce este Triunghiul Negru și de ce a fost ținut secret atâta timp?

De curând a revenit în atenția publicului un proiect secret în Statele Unite, în cadrul căruia se dezvoltă o aeronavă triunghiulară cu caracteristici tehnologice remarcabile. Cu câțiva ani în urmă, se știa despre aeronava TR-3B, notabilă prin forma sa triunghiulară. Diverse rapoarte au evidențiat existența acestei aeronave, știindu-se doar că este propulsată de sisteme antigravitaționale.

„Nu știu dacă această poveste a fost vreodată spusă. Ele nu au fost numite OZN-uri. Ele au fost numite elicoptere inamice. Și au fost observate numai pe timp de noapte și numai în anumite locuri. Au fost observate în jurul DMZ la începutul verii din ’68 si acest lucru a dus la o mică luptă tăcută. În cursul acesteia, un distrugător australian a fost lovit și nu am găsit nici un inamic, ne-am trezit doar atunci când acest lucru a fost rezolvat. Acest fenomen a fost fotografiat acolo, și nu a existat nici un dușman, toți cei implicați, au reacționat la fel. Întotdeauna după întuneric, același lucru s-a întâmplat si la Pleiku în Highlands din ’69" a declarat Generalul George S. Brown, USAF- șef de stat major, Departamentul de Apărare ]n cadrul unei conferințe de presă din Illinois din 16 octombrie 1973, potrivit luminaadevarului.com.

Proiecte păstrate la sertar

U-2, SR-71 și F-117A, proiecte secretizate de Lockheed, cunoscut și sub numele de Skunkworks, au rămas necunoscute publicului până în perioada în care au fost puse în funcțiune. În prezent, există dovezi cum că industria aerospațială și sectorul guvernamental pot păstra cu succes secretele.

"Triunghiurile negre", așa cum sunt denumite, pot fi adăugate la lista de proiecte clasificate ale "bugetului negru". Finanțarea acestora s-ar fi realizat printr-un alt mecanism decât cele asociate cu "Star Wars", provenind dintr-o parte a trilioanelor "pierdute" de către Pentagon, bani destinați programelor care nu au fost niciodată implementate, și "depășirile" încorporate în alte proiecte majore precum costisitorul bombardier B-2 și F-117A. Cele din urmă ar fi fost dotate cu tehnologie stealth pentru a deveni invizibile pe radar, primul având un cost aproximativ de 2 miliarde de dolari pe unitate, iar al doilea aproximativ 100 de milioane de dolari (sume cu aproximație), potrivit sursei citate.

Realitate sau fake?

Numeroase apariții ale triunghiurilor fac dificilă acceptarea variantelor guvernamentale care spun că nimic din ce se vehiulează nu este adevărat. Există, fără îndoială, aceste aeronave triunghiulare, spun oamenii de știință. Cetățenii obișnuiți, în special cei din Statele Unite, au fost martori la prezența lor în întuneric, observând un triunghi imens, deplasându-se foarte jos și fără zgomot, pe deasupra. Diferența dintre aceste aeronave și avioanele tradiționale, care zboară silențios și plutesc în aer, este evidentă.

Deși aceste aeronave au fost reperate în principal în SUA și Marea Britanie, rar au fost observate în afara Europei și Statelor Unite. Și cu toate acestea, ele nu au fost dezvăluite publicului de mai bine de 30 de ani. Rămân în continuare semne de întrebare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel