Pe Calea Moșilor în București au fost găsite într-un apartament 3 persoane defuncte, respectiv o mamă și cei doi copii ai săi.
Update:
Potrivit unor surse judiciare, în apartamentul respectiv locuia o femeie împreună cu cei patru fii ai săi, toţi cunoscuţi cu probleme psihice.
Din primele cercetări, doi dintre copii, care ar fi gemeni în vârstă de 45 de ani, i-ar fi ucis pe ceilalţi.
Cadavrele au fost găsite în saci în baie, potrivit Agerpres.
Știre inițială:
În sectorul 2 din București a avut loc o triplă crimă care fost anunțată abia în această seară. Mai exact, pe Calea Moșilor au fost găsite într-un apartament 3 persoane defuncte, respectiv o mamă și cei doi copii ai săi. Martorii, vecinii din zonă, susțin că cei 3 ar fi fost uciși de un frate mai mare. Copiii ar fi fost băgați în niște saci. Totodată, conform surselor audiate presupusul făptaș este recidivist și avea o interdicție de a se apropia de casa victimelor.
Poliția este prezentă la fața locului. Alerta a fost dată la 112 de un alt frate, o persoană cu un handicap ușor, după ce acesta nu ar fi putut intra în casă. Un alt lucru de-a dreptul șocant a fost descoperit de anchetatori. Se pare că în momentul în care au ajuns la fața locului, aceștia l-ar fi găsit atât pe fratele care a sunat la poliție, cât și pe presupusul criminal. Cei doi ar fi fost în fața ușii apartamentului care era încuiată. Frații au fost luați și duși la audieri, având calitatea de suspecți. Organele abilitate sunt înăuntru apartamentului și fac toate măsurătorile și evaluările posibile. De asemenea, martorii au vehiculat și o ipoteză că uciderea celor 3 s-ar fi produs chiar ieri seară, iar abia astăzi au fost alertate autoritățile. Motivul acestei crime este încă necunoscut, potrivit Antena 3 CNN.
Din nou, aflăm că victimele ar fi fost ucise de o persoană care avea o interdicție pe numele său. Ordinul de protecție ar fi trebuit, cum îi spune și numele, să-i protejeze. Însă, iată, suntem martorii unei noi crime, sub ordin de protecție. Protecția cui?
Iată ce spune legea:
Potrivit prevederilor art. 38 alin 1 din Legea nr. 217/2003 (*republicată*) pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
Reintegrarea se va face numai după evacuarea agresorului.
c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
d) cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, şi, după caz, a copiilor, într-un centru de asistenţă;
e) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
f) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
g) obligarea agresorului de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere;
Această obligație nu se aplică în prezent.
h) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
i) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
j) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
Alin 3 - Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.
Alin 4 - Pe lângă oricare dintre măsurile enumerate mai sus, instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie și poate recomanda internarea voluntară, sau nevoluntară. Dacă agresorul este consumator de substanțe psihoactive, instanța poate dispune, cu acordul acestuia, integrarea lui într-un program de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Alin 5 - Prin aceeași hotărâre, instanța poate dispune luarea unei măsuri de control al respectării ordinului de protecție și pentru prevenirea încălcării acestuia, precum:
a) obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanță potrivit împrejurărilor, la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție;
b) obligarea agresorului de a da informații organului de poliție cu privire la noua locuință, în cazul în care prin ordin s-a dispus evacuarea lui din locuința familiei;
c) verificări periodice și/sau spontane privind locul în care se află agresorul.
Ordinul de protecţie este executoriu. El se comunică de îndată (termenul este de maxim 5 ore) structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţa victimei şi a agresorului.
Ordinul de protecţie prin care se dispun oricare dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin 1din legea cadru se pune în executare de îndată, de către poliţie, sau, după caz, sub supravegherea acesteia.
Pentru punerea în executare a ordinului de protecție, polițistul poate intra în locuința familiei și în orice anexă a acesteia, cu consimțământul persoanei protejate sau, în lipsă, al altui membru al familiei.
O altă obligaţie legală ce revine poliţiei constă în îndatorirea de a supraveghea modul în care se respectă ordinul de protecţie şi de a sesiza organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare.
Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) și (5) lit. a) și b) și dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci