Data actualizării:
Data publicării:

Trimișii chinezi sunt la Bruxelles și negociază pacea privind Ucraina

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Li Hui, Reprezentant Special al Guvernului Chinez pentru Afaceri Eurasiatice, a avut discuții separate marți cu un oficial al UE și un diplomat elvețian cu privire la negocierile de pace referitoare la criza din Ucraina, desfășurate la Bruxelles - a doua etapă a celui de-al doilea tur de diplomație în Europa.

Împreună cu Simon Mordue, consilierul principal în domeniul politicii externe al președintelui Consiliului European, Li Hui a avut un schimb sincer și detaliat de opinii cu privire la situația crizei din Ucraina, negocierile de pace și alte probleme de interes reciproc.

În timpul discuțiilor, Li a exprimat părții europene poziția fermă a Chinei de a se opune cu fermitate sancțiunilor unilaterale ale UE și "jurisdicției pe distanțe lungi" împotriva întreprinderilor chineze, notează CGTN.

Marți, Li și Gabriel Luechinger, șeful Diviziei de Securitate Internațională din cadrul Departamentului Federal de Afaceri Externe al Elveției, au avut o comunicare constructivă cu privire la negocierile de pace din Ucraina și pregătirile Elveției pentru o conferință de pace.

Li a afirmat că apreciază eforturile depuse de Elveția pentru promovarea negocierilor de pace.

Reprezentantul special chinez a informat, de asemenea, pe Luechinger despre comunicările sale anterioare cu țările relevante și a menționat că țara din Asia (China) va continua să medieze între părți, să construiască consens și să lucreze împreună cu Elveția și comunitatea internațională în general pentru a promova un armistițiu cât mai repede.

Luechinger, la rândul său, a mulțumit Chinei pentru eforturile sale neîncetate în promovarea negocierilor de pace și a apreciat seria de sugestii pozitive propuse de China.

Elveția este dispusă să continue să întărească comunicarea cu China pentru a pregăti terenul pentru pace, a declarat el.

Li a vizitat Rusia sâmbătă și va vizita și Polonia, Ucraina, Germania și Franța în călătoria sa, care a avut loc la scurt timp după ce s-au împlinit doi ani de la conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Reprezentantul special chinez a vizitat Ucraina, Polonia, Franța, Germania, Bruxelles și Rusia în mai 2023, în prima sa rundă de diplomație referitoare la criza din estul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel