Trileptal, retras România. Ministrul Sănătății lămurește situația medicamentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a vorbit la Realitatea TV despre situația medicamentului Trileptal pe piața din România.

Trileptal, medicament folosit în afecţiuni neurologice, în special pentru pacienţii care suferă de epilepsie, a fost retras de pe piaţă, era informația care a apărut astăzi în mass-media.

Ministrul Sănătății a oferit lămuriri în această seară cu privire la acest subiect.

”Sunt multe medicamente care au fost notificate anul trecut pentru a fi scoase de pe piață. O parte dintre ele au înlocuitor. În ceea ce privește Trileptalul, am văzut informația de presă astăzi dimineață, și am verificat. Ei au notificat anul trecut în septembrie și la momentul de față există în stoc de 300 de mg - 1255 de cutii, de 600 mg - 1847, iar în sistemul nostru electronic de raportare apar 233.115 capsule, aproximativ 4.000 de cutii în teritoriu. Cred că se folosește faptul că e notificat la a fi scos de pe piață pentru a induce o anumită stare. Se întâmplă acest lucru și eu zic că e condamnabil pentru că îi faci pe oameni să se sperie. Am sesizat Comisia de specialitate a Ministerului Sănătății și comisia de specialitate a și emis un raport de exprimare a analizei de caz. Există pacienți la care poate fi înlocuit acest medicament, dar există într-adevăr pacienți care nu pot să beneficieze de o schimbare de tratament, motiv pentru care domniile lor au solicitat aprovizionarea pe procedură de nevoi speciale.”, a explicat Bodog.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel