Tribunalul Prahova, decizie pentru Sebastian Ghiță
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Tribunalul Prahova a prelungit, astăzu, cu 60 de zile, măsura prin care se interzice procedura de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International SA şi Teamnet International SA, controlate de Sebastian Ghiță. 

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis propunerea procurorilor DNA Ploieşti şi au dispus prelungirea interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International SA şi Teamnet International SA, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 august, până la 3 octombrie.

Pe de altă parte, Tribunalul Prahova a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de reprezentanţii Teamnet International, în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.493 şi art.493 alin.4 Cod de procedură penală. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. Pe 29 martie, DNA Ploieşti a pus sub acuzare cele două societăţi pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

[citeste si]

Tot atunci, DNA a pus sechestru pe bunurile imobile aparţinând celor două companii, până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei, respectiv 23.195.578 lei. SC Asesoft International SA şi Teamnet International SA sunt două dintre firmele controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, cercetat sau trimis în judecată în mai multe dosarele penale instrumentate de DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel