Trenul regal, călătorie simbolică de 1 Decembrie. Care este traseul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Marii,  principesa Margareta şi principele Radu vor face o călătorie  simbolică cu trenul regal, în memoria Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, pe traseul  Sinaia-Bucureşti . 

În tren vor fi prezenţi principesa Maria şi principele Nicolae, precum și invitaţii: arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei, informează un comunicat al Biroului de Presă al regelui Mihai I, potrivit Agerpres.

Anul acesta, familia regală a ales să se oprească în municipiile Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti.

Familia regală invită locuitorii acestor oraşe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari, acesta fiind sensul zilei de 1 Decembrie.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia, fiind livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

Traseul şi orele de oprire ale trenului regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi: Gara Sinaia, sosirea familiei regale de la Castelul Peleş la ora 9,00 - plecarea trenului la ora 9,08; Gara Ploieşti Sud, sosire la ora 10,19 - plecare la ora 10,38; Gara Buzău, sosire la ora 11,55 - plecare la ora 12,10; Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12,47 - plecare la ora 13,02; Gara Focşani, sosire la ora 13,45 - plecare la ora 14,15.

Trenul regal va aduce familia regală la Bucureşti, seara, la Gara Băneasa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel