Trenul Prieteniei, dintre București și Chișinău, revine în circulaţie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: clubferoviar.ro
Foto: clubferoviar.ro
De luna viitoare revine cursa Bucureşti-Chişinău, Trenul Prietenia, care asigura legatura între cele două capitale.

,,Trenul Prietenia” Bucureşti- Chişinău va fi reintrodus în circulaţie din 12 decembrie, odată cu Noul mers al Trenurilor (2021-2022), a anunţat, la Chişinău secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu. Garnitura care asigura legătura între cele două capitale a fost suspendată în primăvara anului trecut din cauza pandemiei şi încă nu a fost reintrodusă în circulaţie desi, CFR Călători a cerut încă din vară reluarea cursei.

Secretarul de stat Scrioşteanu a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația viceprim-ministrului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, pentru a discuta problemele strategice de interconectare din domeniul infrastructurii de transport:

,,Pentru că în ultima perioadă au fost dinamizate contactele bilaterale și a fost relansat dialogul guvernamental, în numele Guvernului României și al delegației din cadrul Ministerului Transporturilor, pe care o conduc, am transmis reprezentanților Guvernului de la Chișinău, sprijinirea proiectelor bilaterale, dar și a noilor autorități moldovene, în privința reformării și modernizării instituțiilor, pe model european. Împreună am convenit și termenul pentru relansarea cursei de tren Chişinău- Bucureşti : 12 decembrie, anul acesta” a transmis Scrioşteanu. Înainte de suspendarea trenului, tariful CFR Călători pentru ruta Bucureşti – Chişinău era 19 Euro, la vagon de dormit cu patru paturi în cabină prin oferta tarifară ,,Smart Prietenia”, potrivit economedia.ro.

Noul Mers al Trenurilor : 32 de trenuri spre Valea Prahovei /18 garnituri Bucureşti-Constanţa

Prin programul de circulaţie feroviară 2021- 2022 creşte numărul trenurilor dintre Bucureşti şi Braşov, de la 26 de garnituri în prezent, la 32 de trenuri, din care 12 aparţinând operatorilor privaţi ( 5 Regio Călători, 4 AstraTrans Carpatic şi 3 SoftTrans) potrivit Club Feroviar.

Durata călătoriei cu cel mai rapid tren între Bucureşti şi Braşov va fi de două ore şi 9 minute cu IR 1882 de la CFR Călători.

Creşte şi numărul trenurilor pe ruta Bucureşti – Constanţa, de la 16 garnituri la 18 perechi din care cinci ale operatorilor privaţi, Transferoviar, Astra TransCarpatic şi Softtrans.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel