Data actualizării:
Data publicării:

Trenul de la Arad, întârziere de 13 ore. Tatăl unui copil blocat pe câmp: "Aș vrea să-i întreb pe cei de la Transporturi..."

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
A fost haos pe calea ferată din cauza furtunilor. Trenul de la Arad a avut o întârziere de 13 ore, dar a fost doar începutul. Conform directivelor europene, ar fi trebuit să se ofere compensații călătorilor, dar România a amânat implementarea. 

Trenul care a plecat din Arad spre Constanța a avut o întârziere record de 13 ore. A fost o călătorie de coșmar pentru toți oamenii. În garnitura blocată pe garnitura din Caransebeș s-a aflat și un tânăr de 15 ani care trebuia să ajungă la concursul național de atletism.

"Nu se știe nimic despre ceea ce s-a întâmplat. Doar atât, că a fost o furtună și că au căzut ceva pomi pe linia ferată. După nouă ore, încă nu a venit nimeni să elibereze linia. A primit o sticlă de apă de la niște oameni cu care stătea în cușeta respectivă și care au abandonat trenul. Pur și simplu au plecat peste câmp cu bagajul. El are 15 ani, nu are unde să plece. Cu ocazia asta aș întreba și eu oamenii din minister, dacă ar avea un copil în tren oare cum ar proceda în cazul ăsta?" s-a întrebat tatăl copilului la Antena 3.

Călătorii din trenurile întârziate, revoltați

Și alte trenuri care ar fi trebuit să ajungă la București au înregistrat întârzieri de sute de minute. Călătorii au fost pe bună dreptate, revoltate de întârzieri. Alții au cerut mijloace alternative de transport în momentul în care apare o situație de acest gen. 

"Al meu a întârziat trei ore și 10 minute," a mai spus un alt călător. 

"Am zis să nu vin cu avionul că e îngrozitor și cu trenul a fost și mai rău. Nu am avut niciodată așa o întârziere. Nu ne așteptam", a spus o femeie care a ajuns la București după multe ore de întârziere.

"Nu e normal ca o companie de stat să nu asigure un mijloc de transport de rezervă: un autocar, ceva. Am avut o oră întârziere și apoi a rămas blocat vreo șapte ore întrerupere la ieșire din județul Timiș. Nu s-au dat niște apă și niște croissante," a spus un alt călător.

Furtuna a afectat peste 20 de tronsoane de cale ferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel