Tren cu zeci de copii, blocat 10 ore în câmp. Vâlcu, ceartă cu Radu Mihail (USR PLUS): Problema gravă e tolerarea nesimțirii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu şi senatorul USR-PLUS Radu Mihail au avut un schimb aprins de replici la Antena 3, în contextul trenului care a stat timp de 10 ore în câmp, între Mangalia şi Bucureşti, fără ca pasagerii să primească apă sau mâncare. Amintim că mulţi dintre aceşti pasageri erau copii. 

Iată dialogul integral: 

Val Vâlcu: Când un avion este forţat să aterizeze pe un alt aeroport decât cel de destinaţie, compania aeriană pune la dispoziţia pasagerilor autocare. Problema nu e doar accidentul de aici, ci aroganţa. 

VEZI Copiii au sunat la 112 pentru apă. Drulă cere scuze după scandalul accidentului feroviar

Radu Mihail: Este o problemă de reguli de siguranţă. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, că nu am fost acolo, dar să scoţi copiii noaptea din tren, pe şine, nu mi se pare o soluţie bună. 

Val Vâlcu: Pe şine de tren pe care nu mergea nimeni, nici măcar o drezină cu apă. Nu s-a dus nimeni să le ducă nici nişte sticle cu apă plată. 

Radu Mihail: Deci sunteţi expert în probleme de transport feroviar şi ştiţi care sunt procedurile de siguranţă? 

Val Vâlcu: Nu, dar sunt părinte. Aroganţa asta, aceste răspunsuri... 

Florian Bodog: Dacă aveaţi un copil acolo, tot la fel aţi fi vorbit? 

Val Vâlcu: Nu, domnul are sarcină de partid, se apără între ei. 

Cătălina Porumbel: Dle senator, să ştiţi că orice companie de transport din lume are plan pentru situaţii de urgenţă. Nu există că s-a întâmplat. 

Val Vâlcu: Sunteţi apărătorul contractelor de achiziţii, vă curg balele după ele dvs şi dlui Vizante şi aşa mai departe. 

Radu Mihail: Vorbiţi frumos. 

VEZI UPDATE: Replica PSD după ce Cîțu a cerut demiterea directorului CFR Călători / Ovidiu Vizante, explicații privind afirmația de dimineață

Val Vâlcu: Puteam să îl bănuiesc pe dl Drulă că îşi construieşte o carieră pe model Băsescu, dar când l-am văzut azi cu câtă laşitate a şters-o, cum i-a luat apărarea directorului CFR, m-am gândit că totul e legat de interese. Şi evident că vă apăraţi unul pe altul. Problema gravă este tolerarea nesimţirii, a modului arogant în care a răspuns acel om. 

Radu Mihail: Deci nu contează regulamente, nu contează nimic, contează doar ce vi se pare dvs că e nesimţire. 

Val Vâlcu: Să ştiţi că electoratul dvs, ăla pe care îl puneţi să vă ridice ochelarii de pe jos, are copii. Şi aici v-aţi arătat valoarea. Nu sunt de acord că electoratul ăla vă urmează orbeşte. Aţi văzut ce aţi păţit în 2016 cu Cioloş. La fel veţi păţi! V-aţi arătat şi competenţa, şi umanitatea, şi dispreţul faţă de oameni, faţă de ăia de jos. Vizante - Drulă! Iar faptul că părinţii au avocaţi nu e nimic. Eu cred că dl Drulă are procurori, nu îl interesează de avocaţi. De ce îi ia apărarea Barna? De ce se bagă în problema asta? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel