Tren CFR rămas în câmp patru ore: Călătorii, fără apă și fără explicații. În iulie 2021, PSD sărea la Cîțu și Drulă: Erați astăzi acasă!
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (CFR Călători)
Sursă foto: Facebook (CFR Călători)
Un tren CFR cu destinația finală Aeroportul Otopeni a rămas blocat în timp preț de trei ore. 

Un tren a rămas blocat pe câmp preț de mai multe ore, pasagerii fiind expuși căldurii extreme. Lipsa de ventilație sau aer condiționat (care pornește doar când trenul este în mișcare) și a apei a accentuat disconfortul celor care călătoreau. 

După trei ore, trenul cu destinația finală Aeroportul Otopeni, a ajuns în București, în Gara de Nord. Cei care călătoresc nu au aflat care este motivul pentru care garnitura s-a oprit, iar aceștia au fost nevoiți să aștepte în câmp.

Nici reprezentanții CFR nu au știut ce să le spună jurnaliștilor veniți la fața locului, în lipsa unei explicații de la vârful CFR. Nu a fost formulată până în acest moment o explicație concretă. Întârzierea totală a trenului a fost de 215 minute. 

Pasagerii: Un drum ”groaznic”

Mulți dintre pasageri se îndreptau către aeroportul Henri Coandă, având curse de avion spre alte destinații. 

”Foarte greu cu întârzierile astea”, a spus o pasageră pentru reporterul Antena 3. 

”Ați avut apă, mâncare?”, a întrebat jurnalista.

”Nu am avut. Te mai ia și la mișto. Aer condiționat nu a fost”, a răspuns femeia care tocmai cobora din tren. 

O altă femeie care cobora din trenul ce tocmai ajunsese a spus că a fost ”groaznic”. 

”Acolo în câmp nu a fost nici aer condiționat, nimic, nici apă nu ne-au dat, absolut nimic, nimic, a fost groaznic, nu știu dacă se va rezolva ceva în țara asta vreodată. Nu e prima dată când se întâmplă chestia asta”, a spus aceeași pasageră. 

PSD sărea la Cîțu și la Drulă: Erați astăzi acasă! 

Anul trecut, tot în iulie, un tren, în care erau copii care se întorceau din tabără, a stat nouă ore în câmp. Atunci, PSD, care astăzi dă ministrul Transporturilor, se revolta, într-un comentariu la o postare a lui Florin Cîțu: ”Dacă am trăi într-o Românie normală şi educată, şi tu, Florin Cîţu, şi Drulă şi şeful CFR eraţi astăzi acasă”. 

Amintim că la finalul lui iulie 2021, trenul care transporta mai mulți copii care se întorceau de pe litoral s-a blocat în câmp, mai bine de nouă ore, după ce locomotiva s-a stricat. Printre pasageri se numărau zeci de copii care se întorceau din tabără și care au rămas fără apă și mâncare în tot acest timp.

Vor primi apă când ajung în București, spunea atunci directorul CFR Călători. 

La fața locului a ajuns un microbuz pentru a transporta persoanele rămase blocate în câmp. Microbuzul a fost chemat de unul dintre călători, nicidecum de autorități. Un echipaj SMURD a ajuns și el acolo și a împărțit călătorilor sticle cu apă. La scurt timp după, trenul a plecat, în sfârșit, spre Gara de Nord.

"De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani. Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului.", a spus mama unuia dintre copii, pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel