Tren blocat în câmp de aproape două ore, în apropiere de Caracal
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 11 aug 2021, 17:04
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
După ce în urmă cu două săptămâni un tren a rămas blocat aproape nouă ore în câmp, scenariul se repetă, de data aceasta undeva în apropiere de Caracal.

Este vorba despre trenul Craiova - Bucureşti al CFR Călători. Acest tren a plecat din Craiova la ora 14.00. Undeva în jurul orei 15.00, s-a defectat locomotiva, pe lângă Caracal. De aproximativ două ore, oamenii stau în cap.

CFR Călători nu ştie, deocamdată, câţi pasageri sunt. Potrivit surselor Antena 3, ar fi vorba despre 80-90 de pasageri în acest tren, printre care sunt şi mame cu copii. Locomotiva de ajutor s-ar deplasa în acest moment cu o viteză redusă pentru că este un tren pe linie şi aşa este procedura. Nu se ştie de unde a plecat această locomotivă şi cât va mai face până la oamenii blocaţi în câmp.

Tren cu 30 de copii, blocat nouă ore în câmp

O situație asemănătoare a avut loc acum aproape două săptămâni, când un tren cu 30 de copii care se întorceau de la mare a rămas blocat pe lângă Fundulea. Erau şi persoane bolnave în acel tren. Au stat blocaţi nouă ore.

Atunci, un mecanic de locomotivă a intrat cu un tren de marfă într-un altul, la Fetești. Accidentul a fost urmat de întârzieri de sute de minute, chiar și peste 30 de ore, la circulația trenurilor spre și dinspre Litoral.

Ministrul Drulă a declarat că mecanicul a adormit și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Nici sistemul de frânare automată nu era funcțional, a precizat Drulă, cerând totodată scuze pasagerilor care au plătit bilete. Poliția Ialomița a informat ulterior că mecanicul de locomotivă avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop.

Premierul Florin Cîțu a cerut demisia directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, spunând că "dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă". Dan Barna i-a luat apărarea lui Vizante, apreciind că oamenii ar trebui judecați după fapte, nu după vorbe, iar directorul este în funcție de numai trei luni.

Întrebat de o soluție în cazul de la Fetești, Vizante spusese, la Antena 3: "De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?