Tren blindat rusesc, aruncat în aer în Melitopol de ucraineni. Transporta trupe ruseşti
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 mai 2022, 22:49
WhatsApp
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Un tren blindat care transporta trupe ruseşti a fost aruncat în aer în Melitopol, oraş din sudul Ucrainei. 

Luptătorii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat care transporta trupe rusești cu ajutorul unui dispozitiv exploziv, în orașul Melitopol, din sudul Ucrainei ocupate, a anunțat miercuri forța de apărare teritorială ucraineană, potrivit Sky News.

Ministerul rus al Apărării nu a transmis nicio informație referitoare la acest atac.

Orașul Melitopol, din regiunea Zaporizhzhia, se află în sudul Ucrainei și este zonă ocupată de forțele rusești. Apărarea teritorială ucraineană, ramura rezervistă a forțelor armate, a declarat că un dispozitiv exploziv a detonat direct sub un tren blindat care transporta militari.

Declarația ucrainenilor a fost publicată pe Facebook, fără a fi detaliate pagubele, scrie Mediafax.

Generalul Virgil Bălăceanu, despre PLANUL lui Putin în Ucraina: Nu putem spune că este un dezastru militar. Schimbare de planificare operativă

Generalul Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă, a vorbit despre planul lui Vladimir Putin în Ucraina. Deși mai mulți analiști militari au numit invazia Rusiei drept "un dezastru militar", trupele ruse stagnând în mai multe zone, Virgil Bălăceanu spune că aceasta ar fi doar o schimbare de planificare a armatei ruse, care s-ar concentra acum mai mult pe cucerirea totală a Luganskului și Donețkului.

"Operațiunea stagnează pe anumite axe. Într-adevăr, este o încetinire a ofensivei pe o axă de sud-vest de Izium, Iziumul rămâne un centru pe care îl vom menționa tot mai des, în schimb încearcă, făcând o schimbare de planificare operativă și tactică să reușească pe axa sud-est de Izium. Datele de pe teren ar spune că schimbarea de planificare militară ar presupune cucerirea oblastului Luganskului în această etapă și o reducere a acelor ofensive pentru cucerirea oblastului Donețk. În același timp se constată, sunt indici de trecere la apărare în oblastul Herson și de consolidare a pozițiilor deja cucerite înspre Nikolaiv și înspre Melitopol, ceea ce înseamnă că prezența militară, atât în Lugansk, dar și în Herson poate să însemne un pas înainte.

Ce ar însemna un pas înainte? Vom asista probabil sau cel mai probabil la apariția unei noi republici, iar pe de altă parte, la cucerirea întregului teritoriu pe care Luganskul l-a avut în momentul invaziei din 2014. Deci nu putem spune că este un dezastru militar. Este o încetinire a acelor ofensive și se concentrează, repet, mai mult pe Lugansk, probabil într-o etapă următoare vine și rândul oblastului regiunii Donețk, se consolidează în Herson, asta înseamnă că vor să facă față unei posibile contraofensive în zona de sud pentru că am asistat la o contraofensivă în este a forțelor ucrainene, la nord-estul Harkovului.", a declarat Virgil Bălăceanu la Realitatea Plus. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?