Trei variante despre polițistul care l-a convins pe Dincă să recunoască crimele. Cumpănașu: Sunt convins de a treia
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Alexandru Cumpănașu a spus, la Antena 3, ce variante i-au fost servite cu privire la polițistul care l-a convins pe Gheorghe Dincă să mărturisească două crime. 

”Mi s-au servit trei variante cu privire la polițist: 

De la București, de la Omoruri, mare profiler, a fost adus special. 

Că e din Poliția Caracal și-l cunoștea pe Dincă. 

E lucrător de la Omorori, din București, care este din Caracal și-l cunoștea pe Dincă.

Sunt convins de a treia variantă.” a spus Alexandru Cumpănașu, la Antena 3. 

Unchiul Alexandrei afirmă că anchetatorii susțin că Gheorghe Dincă nu a rămas singur cu polițistul respectiv. În același timp, tot anchetatorii afirmă că n-au auzit discuția. Pe de altă parte, nu se cunoaște existența unui raport: ”Nu am cunoștință de niciun raport.” Alexandru Cumpănașu crede că i s-au trasat niște sarcini lui Gheorghe Dincă, ce să facă, ce să spună. 

DCNews a trimis o solicitare către DIICOT încă din 5 august, solicitare la care nici până astăzi, 16 august, nu am primit nici măcar un răspuns. 

Iată întrebările la care trebuie să răspundă DIICOT: 

Cine a autorizat discuția?

S-a făcut un proces verbal de autorizare?

S-a făcut un raport al poliției?

A fost înregistrată convorbirea?

Discuțiile nu pot fi confidențiale

Avocatul Lucian Bolcaș ne-a explicat, la acel moment, că ”Aceste discuții nu pot fi confidențiale. Nu există niciun text de lege care să impună confidențialitatea lor. Faptul că n-au fost înregistrate pentru mine ridică un mare semn de întrebare. În al doilea rând, toată lumea vorbește despre împrejurarea că a stat de vorbă singur o oră cu un polițist. Cine i-a dat voie să facă acest lucru? Dacă s-a dat voie oficial sau de către un cadru oficial, un procuror, un șef al organelor de anchetă, trebuie să se fi întocmit un proces verbal cu privire la această situație, iar polițistul trebuia să facă un raport în detaliu cu privire la discuția care a fost purtată. Restul, fără aceste completări, nu capătă un caracter de oficialitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel