Urmărește emisiunea live
Trei trucuri ca să dezgheţi carnea de pui. Lucruri pe care trebuie să le ştii
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
carne pui
carne pui
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate la nivel mondial. Indiferent de cultură, țări sau obiceiuri culinare, puiul este folosit în fiecare bucătărie din lume. Cu toate acestea, ştiţi cum să decongelaţi corect carnea de pui? Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de folos în bucătărie.

Lasă-l să se dezghețe liniștit, în frigider

Acesta este cel mai fiabil și sigur mod dintre toate, mai ales dacă este un pui întreg. Aveţi grijă să scoateţi carnea din congelator cu ceva timp înainte să-l gătiţi. O jumătate de kilogram de pui tăiat se poate dezgheţa într-o zi, în timp ce un pui întreg, de aproximativ trei kilograme, se dezgheţă în două zile. 

Lucrul bun despre această practică este că, odată dezghețat, îl poți lăsa încă câteva zile la frigider, cu asigurarea că nu va intra în stare proastă.

Pune puiul într-o pungă sigilată, apoi într-un vas cu apă

 

Nu putem decongela puiul direct punându-l sub robinet, deoarece toate bacteriile pe care le-ar avea ar începe să se înmulţească și ar avea consecințe grave asupra sănătății tale. În schimb, vom pune puiul într-o pungă de plastic (fie în pungi sigilate la vid, fie în pungi rezistente la scurgeri, cu fermoar) într-un recipient cu apă rece. NICIODATĂ cu apă caldă. Dacă aveți de gând să dezghețați puiul bucăți, poate într-o oră este gata.

Avertisment: Schimbați apa la fiecare 30-40 de minute pentru a vă asigura că apa este încă rece.

Odată ce acest proces este finalizat, puiul trebuie consumat imediat

Dezghețați în cuptorul cu microunde

Cele mai moderne microunde au diferite programe de decongelare în siguranță, așa că vă sfătuiesc să luați cartea de instrucțiuni și să luați notă despre cum să dezghețați puiul.  Verificați la fiecare câteva minute că puiul se dezghețează corect. 

Odată decongelat cu această metodă, ar trebui să gătiți puiul imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel