Trei traume într-o frază. Cum a ajuns un copil de sportiv obez ca să nu fie nefericit
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
Obezitatea este o problemă mondială, ce afectează inclusiv copiii.

Dacă de multe ori ne putem gândi că un copil este supraponderal din cauza genei sau din cauza stilului alimentar din familie, ce putem spune despre un copil de sportiv? 

Psihologul Radu Leca a dezvăluit ”rădăcina” obezității unui copil de sportiv, în emisiunea ”PărințiPrezenți”. Conform DCNewsTV, copilul este al unui mare sportiv. Dar este nu are nicio capacitate sportivă, mănâncă prost și cu mult zahăr. Este obez. Iar la întrebarea psihologului ”de ce?”, răspunsul este unul tulburător și rădăcina acestei situații este tocmai în stilul de viață al tatălui. 

Sportiv fiind, tatăl se înfometa înainte de competiții și chiar își provoca voma. În cele din urmă, s-a îmbolnăvit de cancer. Declarația copilului despre stilul său alimentar este tulburătoare și dureroasă și arată nu doar o traumă, ci impactul pe care un părinte, prin dezechilibrul lui, îl are, fără să-și dorească asta, asupra copilului. 

”Gândiți-vă bine, stimați părinți, la ceea ce faceți pentru copiii voștri, dar și la modul în care faceți aceste lucruri” este apelul psihologului Radu Leca. 

Vezi ce a spus copilul psihologului și mai multe aprecieri asupra traumei acestuia, precum și video, pe DCNewsTV

Tot mai multe clinici medicale, precum și specialiști în domeniu atrag atenția că un copil obez astăzi este un adult bolnav mâine. În România, 1 din 4 copii are probleme de greutate, iar 1 din 10 este obez și situația nu se îndreaptă într-o direcție bună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel