Patru românce în optimile turneului WTA 125 Țiriac Trophy. Patricia Țig, victorii în serie în acest sezon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @freepic.diller
FOTO: Freepik @freepic.diller
Patricia Țig, Miriam Bulgaru, Anca Todoni și Irina Begu s-au calificat în optimile de finală ale turneului WTA Țiriac Trophy.

UPDATE: Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis, după abandonul compatrioatei Cristina Dinu, la scorul de 6-2, 3-0.

Begu (34 ani, 107 WTA), campioana din 2022, a fost declarată câștigătoare după 48 de minute de joc.

Aceasta a fost prima confruntare dintre Begu și Dinu (31 ani, 243 WTA). Irina Begu vine după o victorie importantă, cea de la Montreux (Elveția), din aceeași categorie cu turneul din România, iar în optimi se va confrunta cu Patricia Țig.

Irina Begu a câștigat singurul său duel cu Patricia Țig, în 2012, în primul tur la București, cu 6-3, 6-2.

Știrea inițială

Trei jucătoare din România s-au calificat în optimile de finală ale turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115,000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis.

Astfel, Patricia Țig (30 de ani, locul 300 WTA) a învins-o pe compatrioata sa Irina Bara, cu scorul de 6-1, 6-2, într-un meci de 84 de minute. 

Bara (29 ani, 235 WTA) nu a reușit niciun break, ratând cele trei șanse pe care și le-a creat.

Patricia Țig are acum 4-1 în meciurile directe cu Irina Bara, dar cele două se întâlniseră ultima oară în urmă cu zece ani.

Țig și-a asigurat un cec de 2.000 de dolari și 15 puncte WTA, iar în optimi va da peste altă româncă, învingătoarea dintre Irina Begu (a treia favorită) și Cristina Dinu.

La nivel ITF, Patricia Țig a câștigat 22 de titluri de simplu și alte 7 în proba de dublu. Iar cel mai bun an a fost 2014, cu 10 trofee, șapte la simplu și trei la dublu. Din cele șapte de la simplu, cel mai important, ca valoare, a fost cel de la Merida, ITF 25.000, iar celelalte șase au fost de categoria ITF 10.000, dintre acestea două au fost obținute la Galați, în orașul în care a copilărit.

Cel mai bun rezultat în turneele ITF a fost în 2019, când a câștigat turneul WTA 125 de la Karlsruhe, turneu care făcea trecerea între cele de la nivelul ITF la cele WTA. Acest titlu a fost cu atât mai important pentru jucătoarea din România, care abia revenise în circuit după ce în 2018 a devenit mamă.

De asemenea, la nivel WTA, cele mai bune rezultate ale Patriciei Țig au fost finalele turneelor WTA 250 de la Baku (2015, pierdută în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, după ce a venit din calificări) și București (2019, unde a jucat cu kazaka Elena Rybakina), respectiv turneul câștigat în 2020, la Istanbul, unde a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard.

Miriam Bulgaru, în ”optimi”, fără emoții

Miriam Bulgaru (25 de ani, locul 202 WTA) s-a calificat în optimile de finală, după ce a învins-o pe italianca Nicole Fossa Huergo cu 6-1, 6-3, în 71 de minute de joc.

Italianca a intrat pe tabloul principal din postura de lucky loser, după forfait-ul germancei Tamara Korpatsch, favorita 2. În turul inaugural, Miriam trebuia să joace împotriva elvețiencei Simona Waltert, însă retragerea menționată a dus la modificări pe tabloul principal.

În turul secund, Miriam Bulgaru o va înfrunta pe Dejana Radanovic (Serbia) sau pe Justina Mikulskyte (Lituania).

Anca Todoni, victorie în numai 65 de minute

Tânăra Anca Todoni (19 ani, locul 132 WTA) a trecut de prima sa adversară de la WTA 125 Țiriac Trophy, slovena Dalila Jakupovic, cu 7-5, 6-3, în numai 65 de minute.

În primul set, Todoni a revenit de la 5-3 pentru Jakupovic (33 ani, 258 WTA), câștigând cu 7-5. În actul secund, românca a reușit un prim break la 3-3, încheind tot pe serviciul adversarei.

Todoni și-a luat revanșa după ce Jakupovic a câștigat singura lor confruntare, anul acesta, la Pune (India), în sferturi, cu 6-0, 1-6, 6-4, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel