Trei propuneri pe care nu le-ai mai auzit în România! Pot schimba din temelii învățământul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Petru Ionescu-Caibulea, lector universitar, coach, consultant și trainer cu o experiență vastă, a lansat trei propuneri legate de domeniul educației.

„Acum le gândesc, pe moment. În primul rând, să nu mai vorbim despre o despărțire între elevi, școală, părinți, Minister, cadre didactice. Nu! Noi ar trebui să fim toți la un loc: elevi, părinți, școală, Minister, mediul de afacer. Adică oamenii care, până la urmă, vor folosi ceea ce îi învățăm pe tineri în școală. Ne adunăm și dăm ideile cele mai bune. Până la urmă, cu toții dorim binele tuturor”, a spus Petru Ionescu-Caibulea, duminică, în cadrul unui interviu acordat DC News TV.

„În al doilea rând, să plecăm de la finalitate și să ne întoarcem. Mie așa mi se pare, poate greșesc, dar cred că nu. Nu mi se pare că există, în momentul de față, un model: ce vrem de la elev/student? Adică cum vrem să arate elevul în clasa a XII-a, cum ar fi bine pentru el și societate să arate studentul după ce termină cei trei ani de licență, cei doi ani de Master, încă trei ani de Doctorat. Vrem un student care știe informația? Vrem un student care are abilități de a face și știe să facă?”, a precizat acesta.

„Șansele trebuie date pe băncile școlii”, a adăugat acesta. „Deci, a doua propunere este de a ne orienta către practică mai mult, decât către livrarea de informații”, a subliniat el.

„O a treia propunere este să facem cu bucurie lucrurile, să nu mai fie încrâncenare. Să nu ne uităm urât unii la alții când cineva vine cu o propunere. Să fim ok, până la urmă o facem pentru binele nostru. Sunt copiii noștri, viitorul nostru”, a spus Petru Ionescu-Caibulea.

INTERVIUL COMPLET:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel