Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală. Sursa foto: freepik.com
Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior nu sunt doar un element al interiorului. Ele purifică și curăță aerul din casă.

Plantele de interior au capacitatea de a produce oxigen și elimina particulele de praf din aer. Plantele cu frunze mari și strălucitoare sunt cea mai bună soluție pentru controlul prafului. Datorită suprafeței mari, aceste frunze captează cât mai multe particulele de praf. 

Un studiu din 2015, realizat în China, a constatat că frunzele pubescent (acoperite cu peri fini și mici, ca un puf) și cu o suprafață aspră colectează cele mai multe particule de praf.

Toți grădinarii pun un cub din acest ingredient în ghivecele cu flori. Motivul te va uimi

Una dintre aceste plante este iedera englezească (Hedera helix). Toate soiurile de iedera englezească (Hedera helix)  fac față prafului. Plantele absorb și excesul de umiditate din aer.

Iedera arată grozav în jardinierele agățate în bucătărie și băi. Sunt nepretențioase în îngrijire.

Important! Planta trebuie tratată cu grijă dacă în casă sunt animale sau copii mici, deoarece frunzele și fructele ei sunt otrăvitoare. Această plantă absoarbe eficient substanțele cancerigene și dioxidul de carbon, dar și sărurile metalelor grele.

Plantele care purifică cel mai bine aerul din apartament: ține-le în casă și vei fi ferit de viroze și gripă

Ficusul de cauciuc (sau Ficus elastica). Este o plantă cu frunze mari, strălucitoare, de parcă ar fi fost dată cu ceară. Din acest motiv, ficușii absorb bine poluarea și asigură aerul curat într-o cameră.

NASA a realizat un studiu care a demonstrat arătat că ficusul de cauciuc este una dintre puținele plante de interior care curăță cel mai bine aerul de praf și de alți poluanți. Și prin pulverizarea ficusului o dată pe zi, îi puteți  crește eficacitatea. 

Orhideea va fi sănătoasă și luxuriantă. Ce trebuie să faci ca să înflorească la nesfârșit și să reziste mulți ani

Chlorophytum crestat (sau planta păianjen) are un număr mare de frunze, ceea ce o face  excelentă pentru colectarea prafului.

Planta este, de asemenea, un excelent absorbant natural. Potrivit oamenilor de știință, plantele păianjen pot elimina până la 90% din toxinele dintr-o cameră, în doar două zile.

Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori

În plus neutralizează produsele de descompunere a monoxidului de carbon. Prin urmare, este potrivită pentru o bucătărie. Chlorophytum-ul elimină umezeala din aer, prevenind astfel formarea mucegaiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel