Trei persoane ar fi murit în explozia din Crimeea
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 08 oct 2022, 15:51
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@saintjavelin)
Sursă foto: Twitter (@saintjavelin)
Trei persoane și-ar fi pierdut viața în urma exploziei podului de la Kerci. 

Un pod important, rutier şi feroviar, care face legătura dintre Rusia şi Crimeea ocupată, a fost grav avariat de o explozie de mari proporţii. Imaginile video arată porţiuni din pod prăbuşite şi vagoane, aflate pe secţiunea paralelă, în flăcări. Investigatorii ruşi au afirmat că cel puţin trei persoane au fost ucise. Imaginile sunt dramatice şi sunt îngrijorătoare pentru Moscova. Acesta este podul construit de Kremlin, pentru a conecta Rusia de Crimeea anexată, şi se presupunea că este foarte bine păzit. O explozie care a avut loc la răsărit a generat un incendiu uriaş şi pagube grave. Oficialii ruşi susţin că un camion a fost aruncat în aer şi că flăcările s-au extins către vagoanele de combustibil dintr-un tren de marfă, transmite Rador.

Atât traficul rutier cât şi cel feroviar au fost suspendate pe pod. În Crimeea, oficialii pro-Kremlin au învinuit "vandalii ucraineni" pentru explozie. Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie. Podul a fost dat în folosinţă în 2018, la patru ani după ce Rusia a anexat Crimeea. Moscova aconstruit podul peste Strâmtoarea Kerci atunci când nu controla drumurile pe uscat către Crimeea. El traversează strâmtoarea dintre Marea Azov şi Marea Neagră. Podul a fost foarte scump, unele estimări ridicându-se la aproximativ cinci miliarde de dolari.

Podul oferă o legătură esenţială, nu doar pentru comerţul Rusiei cu Crimeea, ci, mai important, pentru susţinerea efortului militar din sudul Ucrainei. De asemenea, este un proiect în care preşedintele Putin a investit prestigiu personal. A inaugurat podul personal, la volanul unui camion portocaliu, conducând un convoi de vehicule peste pod, cu steaguri ruseşti fluturând în vânt.

Daune de 8 milioane de dolari după explozia de pe Podul Crimeei

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat sâmbătă pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari)

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise în urma accidentului. Este vorba probabil de pasageri ai unei maşini care se afla în apropierea camionului când a explodat", a indicat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

Incendiul de pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală ar fi fost provocat de explozia unei maşini-capcană, fiind afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, conform Agerpres.

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul.

Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea. Vezi imaginile și citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?