Data actualizării:
Data publicării:

Trei nume pe lista scurtă pentru Ministerul Muncii. Cine l-ar putea înlocui pe Marius Budăi, după demisie

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia din Guvern. De onoare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Pe termen scurt, este înlocuit, interimar, de către vicepremierul Marian Neacșu. Dar pe termen lung? 

Au apărut primele posibile nume care l-ar înlocui pe Marius Budăi la conducerea Ministerului Muncii. Amintim că demisia lui Marius Budăi de la conducerea Ministerului Muncii vine în urma ororilor descoperite - poate prea târziu - din azilele de bătrâni sau pentru persoanele cu dizabilități, ceea ce arată un management defectuos în instituțiile din subordinea Ministerului. 

Unul dintre numele vehiculate de presă este cel al Simonei Bucura Oprescu. În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura Oprescu a fost aleasă deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Este președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților. Ea se află la al treilea mandat. Numele Simonei Bucura Oprescu este dat și de Agerpres. 

Un nume care se vehiculează, pe surse, în spațiul politic este cel al Corinei Crețu, un fost comisar european extrem de apreciat și un important europarlamentar. Corina Crețu ar fi susținută și de experiența pe care o are în relație cu Comisia Europeană, în contextul PNRR-ului. Conform site-ului PE, aceasta este membră în Comisia pentru control bugetar, dar și-n cea pentru dezvoltarea regională. 

Al treilea nume consacrat, care ar fi susținut pentru revenirea în Guvern al fi cel al Rovanei Plumb, având în vedere experiența cu fondurile europene în trei Guverne, dar și cea de la Ministerul Muncii din Guvernul Ponta. 

Noul ministru va fi numit săptămâna viitoare. Conform surselor citate, premierul Marcel Ciolacu agreează numirea unei femei ca nou ministru al Muncii. În discuţie ar fi avute în vedere cinci persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel