Risc mai mic de cancer
Ceapa conține organosulf, substanţă care le conferă mirosul lor distinctiv, dar funcționează și pentru detoxifierea cancerigenelor pe care le consumăm în fiecare zi. Acest lucru înseamnă că riscul de a face cancer este mai mic. Cercetările sugerează că, cu cât mănânci mai multă ceapă, cu atât riscul de a ne îmbolnăvi este mai mic.
Risc mai mic de diabet
Ceapa este de asemenea fantastică pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Această formă de diabet apare atunci când insulina devine ineficientă la prelucrarea glucozei. Când mănânci ceapă, crește cantitatea de insulină disponibilă în sistemul tău.
Sănătate cardiovasculară mai bună
Ceapa are un conținut ridicat de antioxidanți numită quercetină. Aceasta reglează tensiunea arterială și scade nivelul de colesterol LDL la persoanele cu risc de tulburări cardiovasculare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- Pensionarii primesc pensiile înainte de Paști. Adrian Negrescu: Nu mai ajung în capcana IFN-urilor
- NASA a plasat pe orbită o pânză solară de 80 m². La ce experiment va fi folosită
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă