Trei motive să mănânci zilnic ceapă
Ceapa este extrem de hrănitoare, conţine proteine și fibre, vitamina C, seleniu și diverși antioxidanți. Astfel că, o ceapă consumată zilnic poate face minuni cu organismul tău.
Risc mai mic de cancer
Ceapa conține organosulf, substanţă care le conferă mirosul lor distinctiv, dar funcționează și pentru detoxifierea cancerigenelor pe care le consumăm în fiecare zi. Acest lucru înseamnă că riscul de a face cancer este mai mic. Cercetările sugerează că, cu cât mănânci mai multă ceapă, cu atât riscul de a ne îmbolnăvi este mai mic.
Risc mai mic de diabet
Ceapa este de asemenea fantastică pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Această formă de diabet apare atunci când insulina devine ineficientă la prelucrarea glucozei. Când mănânci ceapă, crește cantitatea de insulină disponibilă în sistemul tău.
Sănătate cardiovasculară mai bună
Ceapa are un conținut ridicat de antioxidanți numită quercetină. Aceasta reglează tensiunea arterială și scade nivelul de colesterol LDL la persoanele cu risc de tulburări cardiovasculare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News