După furtună, au ieșit SCORPIONII în Egipt. Trei MORȚI, sute de răniți. Medicii din centrele de vaccinare, retrași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trei morți și sute de răniți după o invazie a scorpionilor într-un oraș din Egipt / Foto: Pixabay
Trei morți și sute de răniți după o invazie a scorpionilor într-un oraș din Egipt / Foto: Pixabay
Trei oameni au murit, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite, după ce scorpionii au atacat localnicii unui oraș din Egipt.

Ploile torenţiale au adus sute de scorpioni pe străzi şi în casele oamenilor din Asswan, un oraș din sudul Egiptului, scrie BBC. Trei persoane au murit în urma înţepăturilor de scorpioni, iar alți 450 de oameni au fost duși de urgenţă la spital.

Autoritățile au intervenit imediat, iar doze de antivenin au fost distribuite centrelor medicale din zonă.Totodată, medicii de la centrele de vaccinare au fost retrași pentru a trata înțepăturile de scorpioni, a declarat un oficial din domeniul sanitar. Autoritățile le-au cerut oamenilor să stea acasă și să evite zonele cu mulți copaci.

În Egipt trăiesc unele dintre cele mai letale specii de scorpioni din lume. Veninul acestora poate ucide un om în mai puțin de o oră.  Simptomele legate de efectele larg răspândite ale veninului pot include dificultăți de respirație, contracții musculare și mișcări neobișnuite ale capului. Vineri, o furtună violentă, cu grindină și tunete, a avut loc într-o zonă din apropierea Nilului. Apele au scos din cuiburi scorpioni, care i-au atacat pe localnici.

O angajată dintr-un supermarket din Constanţa, muşcată de un scorpion

În luna mai a acestui an, o angajată a unui supermarket din Constanţa a fost muşcată de un scorpion în timp ce aranja marfa pe raft.

Femeia, angajată la raionul de legume şi fructe, a fost muşcată de scorpion în timp ce sorta căpşunile dintr-o ladă. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, care a dus-o pe femeie la spital, dar şi inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru a stabili în ce condiţii s-a produs incidentul. Eugen Bola, inspector şef ITM, a declarat atunci că se va face o anchetă la nivelul societăţii după ce angajata respectivă a fost muşcată de scorpion.

„Trebuie să vedem cum a ajuns scorpionul acolo. Probabil el a fost adus în ţară odată cu fructele, ce ulterior au fost păstrate într-un depozit central. Trebuie să vedem a cui e culpa“, a spus Eugen Bola

Un incident similar s-a produs și la începutul acestei luni. O angajată a IKEA Băneasa a fost înțepată de un scorpion, după ce a desfăcut o cutie de banane. Femeia a fost înțepată în deget.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel