Urmărește emisiunea live
Trei morţi şi patru răniţi după o şedinţă de bloc: Vă omor pe toţi!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Trei persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite grav, după o şedinţă de bloc. 

S-a întâmplat în Roma, capitala Italiei, unde un bărbat de 57 de ani a scos din senin un pistol la o întâlnire a locatarilor dintr-un bloc şi a început să tragă. 

"A intrat în cameră, a închis uşa, a scos pistolul, a strigat că ne omoară pe toţi şi a început să tragă", a declarat un martor la incident, conform ANSA.it

Victimele decedate sunt trei femei. La poliţie au ajuns mai multe apeluri simultan cu privire la incident, astfel că mai multe echipaje au fost trimise la faţa locului. 

"Era un membru al asociaţiei, cunoscut de toţi", transmite Poliţia. Se pare că bărbatul a mai făcut ameninţări şi în trecut. 

Arma lui s-a blocat la un moment dat, astfel că mai mulţi participanţi la întâlnire l-au dezarmat şi au descuiat uşa. 

"Eu m-am putut salva pentru că m-am ascuns sub o masă şi am putut să mă târăsc afară când s-a deschis uşa", a declarat o femeie.

Luare de ostatici la Dresda, în Germania 

Forţele de poliţie au efectuat o intervenţie în centrul oraşului Dresda (Germania) sâmbătă dimineaţă pentru o "presupusă luare de ostatici", a anunţat poliţia locală într-un comunicat, informează France Presse, conform Agerpres. O luare de ostatici a avut loc în centrul oraşului Dresda, lângă mall-ul Altmarkt-Galerie, a precizat sâmbătă poliţia, citată pe de altă parte de agenţia DPA.

Poliţia a evacuat centrul comercial şi zonele din apropiere. Piaţa de Crăciun Striezelmarkt a fost de asemenea închisă.

Poliţia a refuzat să confirme informaţiile din mass-media conform cărora o persoană ar fi fost împuşcată în centrul comercial. Un purtător de cuvânt a declarat pentru DPA că situaţia este încă foarte neclară.

"Suntem în contact" cu suspectul, a declarat poliţia, adăugând că grupurile de intervenţie şi "negociere" erau "de asemenea la faţa locului". Nu s-au oferit detalii despre prezenţa şi numărul posibililor ostatici. Mai multe media, inclusiv cotidianul Bild, au precizat la rândul lor că un bărbat înarmat cu un pistol s-a refugiat într-un magazin dintr-un mall după ce a încercat anterior să pătrundă în incinta unui post de radio din acest oraş din Saxonia. Se pare că el a tras câteva focuri în uşa postului de radio, dar nu a reuşit să o deschidă.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani şi-ar fi ucis mai întâi mama, înainte de a încerca să intre în incinta postului de radio şi apoi să se refugieze în centrul comercial, adaugă Bild.

Poliţia a anunţat că a găsit o femeie moartă într-un bloc de apartamente în zona Prohlis din Dresda, în ceea ce spune că este o omucidere legată de operaţiunea ce se desfăşoară în centrul oraşului Dresda. Fiul femeii, în vârstă de 40 de ani, este un suspect, a precizat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel