Trei militari români, răniți în Poligonul Căţelu
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 feb 2023, 15:45
WhatsApp
Trei militari români, răniți în Poligonul Căţelu / Foto: Facebook Ministerul Apărării
Trei militari români, răniți în Poligonul Căţelu / Foto: Facebook Ministerul Apărării
Trei militari au fost răniţi în Poligonul Căţelu, în timpul unui exerciţiu cu explozibil.

Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că trei militari au fost răniţi în Poligonul Căţelu, pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT).

”Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Căţelu, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicaţii şi Informatică „Colonel Gheorghe Vişata", din Bucureşti, au fost răniţi pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT)”, anunţă Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Care este starea militarilor

Ministerul Apărării a precizat că au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. 

”Doi dintre militari, un soldat şi un căpitan, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila" pentru efectuarea investigaţiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, şi un al treilea militar, cu gradul de soldat”, a mai precizat sursa citată.

Ministerul a explicat că unul dintre soldaţi a suferit politraumatisme la membrele superioare şi în zona capului, şi este supus, la ora transmiteri acestei ştiri, unor intervenţii chirurgicale şi proceduri medicale complexe.

”Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital. Ceilalţi doi militari sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofiţerul prezintă escoriaţii, plăgi la membre şi tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriaţii la nivelul membrelor”, a mai transmis MApN.

Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar Bucureşti şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?