Trei fructe care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trei fructe care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea / Foto: Pixabay
Trei fructe care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea / Foto: Pixabay
Află în articol care sunt cele trei fructe care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea.

Somnul este foarte important pentru corpul uman, mai ales iarna. Statisticile arată că o treime dintre adulți s-au confruntat cu probleme de somn cel puțin o dată în viață. Expertul BestMattress-Brand.org, Ray Soberno, a numit mai multe produse care vă vor ajuta să adormiți mai ușor și să îmbunătățiți calitatea somnului, scrie express.co.uk.

Potrivit expertului Ray Soberno, bananele, kiwi și vișinele vor ajuta la îmbunătățirea somnului.

Studiile științifice arată că vișinele sau sucul de vișine sunt bune pentru somn. În timpul experimentelor s-a constatat că atunci când beau două căni de suc de cireșe pe zi, oamenii adorm mai repede, au o creștere a duratei totale a somnului și se trezesc mult mai puțin noaptea.

Se știe că vișinele au cantități mari de melatonină (hormonul somnului). In plus, sucul de cireșe crește biodisponibilitatea triptofanului, o substanță care reduce timpul necesar pentru a adormi.

Se recomandă consumul de vișine sau a sucului de vișine în fiecare zi, dimineața și cu până la două ore înainte de culcare. Atunci efectul vișinilor va fi optim. De asemenea, încercați să alegeți un suc acru, fără zahăr.

De ce să mănânci kiwi înainte de somn

Kiwi conține cantități mari de serotonină. Această substanță este asociată cu somnul REM, iar deficiența ei poate provoca insomnie. De asemenea, puteți găsi acid folic în kiwi, a cărui deficiență duce la oboseală și lipsă de somn.

Un studiu științific a constatat că consumul de fructe de kiwi timp de patru săptămâni a ajutat la îmbunătățirea debutului, duratei și eficienței somnului. În general, oamenii de știință notează că unul sau doi kiwi mâncați cu o oră înainte de culcare te vor ajuta să adormi mai repede și să dormi mai bine toată noaptea.

După consumul de banane, în organism se produc melatonină și serotonină. Aceste substanțe te ajută să dormi mai mult și să adormi mai repede. De asemenea, s-a demonstrat că triptofanul, care se găsește în banane, îmbunătățește calitatea somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel