Trei directori de la RADET, reţinuţi de DNA. Ce averi dețin aceștia
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
radet
radet

Ion Voicu, directorul general al RADET Bucureşti, Dan Mavrodin, directorul economic şi directorul de exploatare şi mentenanţă Ovidiu Gărduş au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA, aceștia fiind acuzați  că ar fi cerut mită de la două societăţi comerciale.

"La data de 25 iunie 2013, procurorii au dispus reţinerea celor trei inculpaţi, Voicu Ion, Mavrodin Dan şi Gărduş Ovidiu Daniel pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat al DNA.

 În luna februarie a acestui an, directorul general şi directorul economic al RADET, ar fi pretins reprezentanţilor unei firme suma de 600.000 de lei pentru începerea plăţilor aferente unor materiale livrate. Aceasta reprezintă 10% din suma pe care regia o datora firmei în baza unui contract.

 Ulterior, aceştia ar fi pretins 4% din suma totală şi ar fi stabilit ca banii să fie daţi directorilor după efectuarea plăţilor.

 În perioada 13 februarie - 21 martie, Ion Voicu şi Dan Mavrodin ar fi primit, în trei tranşe, suma de 148.800 de lei. "Banii i-au fost remişi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion", se mai explică în comunicatul DNA.

 Pe data de 25 februarie, Ovidiu Gărduş, directorul de exploatare şi mentenanţă al RADET ar fi primit de la aceeaşi firmă suma de 5.000 de lei "în scopul de a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate".

 La începutul anului 2013, Gărduş ar fi primit suma de 50.000 de lei de la aceeaşi persoană, dar de această dată banii veneau din parte altei firme ce avea un contract cu RADET. Suma ar fi fost obţinută după ce directorul a condiţionat astfel continuarea implementării unor contracte.

Ce averi dețin  directorii RADET 

 Ion Voicu deţine, alături de soţia sa, un apartament, o casă şi un teren în comuna Glina şi două autoturisme, Ford Focus şi Volkswagen, cumpărare în 1999, respectiv în 2006.

Voicu are un cont la banca Credite Europe Bank, din 2009, şi datorii în valoare de 81.000 de euro şi 1.500 de lei, scadente în 2013, 2014 şi 2018.

 Dan Mavrodin, directorul economic al RADET, deţine 25% dintr-un teren intravilan şi dintr-o casă aflată în Chitila, judeţul Ilfov. El are, din 2006, o maşină Skoda Fabia şi deţine machete auto în valoare de 30.000 de euro şi a vândut, în 2012, bijuterii din aur în valoare de 4.000 de euro.

Directorul de exploatare şi mentenanţă al RADET, Ovidiu Gărduş, deţine alături de soţia sa un teren cu o suprafaţă de 641 de metri pătraţi în Timoşoara şi două apartamente în Bucureşti, potrivit declaraţiei de avere pe care a depus-o la începutul lunii iunie 2013.

El are, din 2007, un autoturism marca Volkswagen. Gărduş deţine două conturi curente de 5.200 de lei, respectiv de 14.800 de euro, şi un depozit în valoare de 6.000 de euro la două bănci din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel