Trei constănțeni și-au făcut o fabrică de țigări contrafăcute. Bruiau semnalul GPS și al dronelor și supravegheau totul cu 35 de camere de supraveghere
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Procurorii DIICOT Constanța au destructurat un grup infracţional organizat care se ocupa cu comercializarea de mărci contrafăcute, folosind embleme şi ambalaje de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de deţinătorii brandurilor originale.

Oamenii legii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat şi producerea și deținerea de produse accizabile supuse marcării peste limita prevăzută de dispozițiile legale. "În luna ianuarie 2022, inculpații s-au constituit într-un grup infracțional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor țigarete contrafăcute și totodată comercializarea de țigarete ce provin din săvârșirea infracțiunii de contrabandă de pe teritoriul Serbiei și Ucrainei. În acest scop, inculpații au achiziționat, în cursul anului 2022, o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o comună de pe raza județului Hunedoara, într-o încăpere aflată în subteranul unei hale, în incinta unui parc de dezmembrări auto." se arată într-un comunicat oficial.

S-au dotat cu dispozitiv tip jammer

Indivizii au dat dovadă şi de ingeniozitate şi s-au dotat cu un dispozitiv tip ”jammer” pe care îl foloseau la bruierea semnalului GSM al telefoanelor mobile și semnalului de emisie-recepție al dispozitivelor tip dronă din zonă, ce puteau face obiectul unei supravegheri. Mai mult, fabrica era monitorizată de 35 camere de luat vederi, imaginile fiind expuse pe 3 monitoare.

De asemenea, aceștia au achiziționat cantitatea de circa 6.500 de kilograme de tutun, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din folie de plastic, foițe de hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 500.000 de pachete țigarete, fără a deține autorizație în acest sens. Pachetele de țigarete urmau să fie vândute pe piața neagră, la prima mână, cu suma totală de 750.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport. Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de un alt inculpat va fi formulată propunere de arestare în lipsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel