Trei băuturi mai bune decât cafeaua. Te trezesc instant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com
O ceaşcă de cafea a devenit un ritual tradiţional de dimineaţă pentru multe persoane, dar cofeina creează dependenţă. Există multe alte băuturi energizante care merită încercate ca înlocuitori ai cafelei.

Ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde cu lămâie poate tonifica la fel de bine precum cafeaua. Este bogat în antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Nu sunt recomandate mai mult de două-trei căni de ceai verde pe zi, deoarece conţine cofeină care poate afecta tiparele de somn şi odihnă.

Ceai din ghimbir

În loc de ceai sau cafea, se poate prepara un ceai din ghimbir. Rădăcina de ghimbir se rade sau se taie felii, apoi se toarnă apă clocotită. În băutură, se adaugă miere, lămâie şi mentă. Ghimbirul tonifică şi revigorează dimineaţa, datorită proprietăţilor sale antioxidante, scrie Rador, citând dariknews.bg. Mirosul de ghimbir ameliorează oboseala, apatia şi creşte stima de sine. Această băutură, pe lângă efectul revigorant, reglează şi pofta de mâncare. Consumată înainte de masă, atenuează senzaţia de foame.

Cicoare

Băutura arată şi are gust de cafea instant. Creşte imunitatea, calmează sistemul nervos şi îmbunătăţeşte metabolismul. Consumată dimineaţa, are efecte benefice asupra sănătăţii. Cicoarea nu conţine cofeină, dar este ideală ca înlocuitor pentru cei care încearcă să renunţe la cafea.

Ceaiurile care pot reduce oboseala

Ceaiul de ginseng: Crește nivelul de energie și cu îmbunătățește starea de alertă mentală.

Ceaiul de rooibos: Nu conține cofeină și poate fi o alternativă excelentă pentru a calma sistemul nervos și a reduce oboseala.

Ceaiul de mentă: Ajută la eliberarea tensiunii și a stresului, permițându-ți să te simți mai odihnit.

Ceaiul de lemn-dulce: Poate fi folosit pentru a sprijini sistemul imunitar și a combate oboseala.

Ceaiul de ginkgo biloba: Pooate ajuta la creșterea nivelului de energie.

Ceaiul de mușețel: Are efecte calmante și poate ajuta la reducerea stresului, care poate contribui la senzația de oboseală.

Ceaiul de yerba mate: Poate ajuta la îmbunătățirea energiei și a stării de alertă.

Ceaiul de lămâie: Aroma și gustul său revigorant pot ajuta la trezirea simțurilor dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel