Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea: combină-le corect și fii sănătos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea. Sursa foto: freepik.com
Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea. Sursa foto: freepik.com
Parfumurile joacă un rol important în viața oamenilor. Ele elimină durerile de cap, stimulează activitatea unor organe și te înveselesc.

Principalul lucru este să combini corect uleiurile esențiale, astfel încât beneficiile lor pentru organism să crească. Atacurile de panică și anxietatea apar, adesea, în situații dificile, prin care trece toată lumea. Dar există substanțe naturale și tehnici de relaxare care te pot ajuta să reduci atacurile de panică.  Aromaterapia este, fără îndoială, una dintre ele.

Ești la dietă și nu poți slăbi? Renunță la trei obiceiuri care te împiedică să pierzi în greutate

Unele uleiuri sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a induce o stare de calm și relaxare, iar combinația mai multor arome oferă beneficii suplimentare organismului uman.

Uleiurile aromatice nu doar că te calmează și te ajută să te relaxezi, dar te ajută rapid și să ai un somn profund. La rândul său, somnul sănătos este un factor important în funcționarea deplină a sistemului nervos.

 

Iată câteva amestecuri de uleiuri esențiale care te ajută să te calmezi și să lupți eficient împotriva anxietății

 

Amestec relaxant de ulei de mușcată și salvie.Acest amestec te scapă de sentimentele de depresie și anxietate care apar după o zi dificilă din punct de vedere emoțional.

Vei avea nevoie: 2 picături de ulei esențial de mușcată; 2 picături de ulei esențial de salvie; 1 picătură de ulei esențial de patchouli; 1 picătură de ulei esențial de ylang ylang.

Adaugă aceste uleiuri într-un difuzor de aromaterapie. Pornește difuzorul pentru 30 de minute  înainte de culcare. De asemenea, poți aplica acest amestec pe încheieturi, tâmple sau pe ceafă. 

Uleiurile esențiale combat oboseală: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli

Un amestec de uleiuri esențiale ajută la combaterea anxietății. Anxietatea este greu de controlat și poate apărea în orice moment. Acest amestec de uleiuri esențiale oferă o stare de calm și reduce senzația de frică,care apare în perioadele de anxietate.

Vei avea nevoie: 2 picături de ulei esențial de cedru; 2 picături de ulei esențial de portocale; 1 picătură de ulei esențial de ylang-ylang; 1 picătură de ulei esențial de patchouli. 

Acest amestec de uleiuri esențiale te va scăpa de toate gândurile care provoacă anxietate înainte de a merge la culcare. Pri urmare, vei avea un somn liniștit și profund.

Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise

Un alt amestec de uleiuri aromatice de salvie, lavandă și bergamotă te va ajuta să te relaxezi și să adormi mai repede. Aceasta este soluția perfectă pentru acele nopți în care simți că nu poți scăpa de gândurile sumbre care îți provoacă anxietate și emoție.

Vei avea nevoie: 2 picături de ulei esențial de salvie; 2 picături de ulei esențial de lavandă; 1 picătură de ulei esențial de bergamotă.

Articolul are doar scop informativ. Dacă întâmpini în mod regulat probleme cu somnul, ai sentimente de anxietate și neliniște, cere sfatul unui specialist. Ai grijă de tine și fii sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel