Trei alimente care te vor ajuta să scapi de durerile de spate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trei alimente care te vor ajuta să scapi de durerile de spate / Foto: Pixabay de RitaE
Trei alimente care te vor ajuta să scapi de durerile de spate / Foto: Pixabay de RitaE
Află ce alimente trebuie să consumi dacă vrei să scapi de durerile de spate.

Dacă te confrunți cu dureri de spate, află că pe lângă unguentele antiinflamatorii, ce pot fi aplicate local sau antiinflamatorii generale, poți folosi și alimentația pentru a rezolva această problemă. Potrivit specialiștilor, tot ce trebuie să faceți este să consumați, înainte de culcare, trei fructe: smochină uscată, caisă uscată și cinci prune uscate, scrie Realitatea.net.

Conform specialiștilor în medicină naturopata, aceste fructe nu doar că sporesc regenerarea țesuturilor care face legătură între discurile intervertebrale ale coloanei vertebrale, dar le și întăresc și le fac mai durabile. Astfel, vertebrele încep să se poziționeze la locurile lor inițiale, fără ajustări externe.

Pentru a scapă de durerile de spate ar trebui și să faci periodic o baie fierbinte, timp de 20 de minute, pentru a crește elasticitatea mușchilor. O altă soluție eficientă este să adaugi sare de mare în cadă. Aceasta va reduce inflamația și va ameliora durerile de spate. Poți folosi, printre altele și gheață, ce scade inflamația și elimina disconfortul, astfel că nervii nu vor mai trimite semnale la creier.

Alimentul banal care îți poate prelungi viaţa cu zece ani. Este folosit des în bucătărie

Nutriţionistul Angelica Duval susţine că utilizarea usturoiului ne poate prelungi viaţa cu 10 ani. Într-un interviu, medicul precizează că, datorită consumului de usturoi, flora patogenă din intestine este distrusă şi aceasta, la rândul său, ajută la întărirea imunităţii, care este determinată în proporţie de 70% de compoziţia bacteriană a tractului intestinal, scrie Rador, citând Zdrave.

"Un intestin sănătos înseamnă longevitate", subliniază dr. Duval, adaugând că atunci când tăiem usturoiul, substanţele volatile pătrund în organsim odată cu respiraţia. Aceste substanţe au un efect antimicrobian, "dezinfectează organismul". O astfel de protecţie împotriva bacteriilor este foarte importantă şi în ceea ce priveşte longevitatea, deoarece înseamnă rezistenţă la inflamaţii şi infecţii care pot scurta viaţa.

În plus, această legumă abundă în molibden şi crom, oligoelemente care îmbunătăţesc controlul zahărului din sânge, reglarea proceselor metabolice şi producţia de enzime.

Mikhail Kobrianov, medic consultant şi gastroenterolog, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei "Prime", că pentru a ne menţine sănătatea de-a lungul multor ani este necesar să respectăm anumite reguli. Potrivit expertului, somnul bun, activitatea fizică moderată (150-300 de minute pe săptămână), absenţa suprasolicitarii şi a oboselii la locul de muncă, lipsa fumatului şi a băuturilor alcoolice, toate acestea prelungesc cu siguranţă viaţa, relatează BGNES.

În plus, medicul a subliniat necesitatea unei alimentaţii adecvate. De exemplu, dieta zilnică ar trebui să includă fructe, legume, leguminoase, nuci şi cereale integrale. Este bine să reduceţi la minimum consumul de zahăr şi grăsimi saturate: zahăr - până la 10% din totalul aportului de energie, grăsimi - până la 30%, iar sare - până la o linguriţă pe zi, a precizat Kobrianov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel