Data actualizării:
Data publicării:

Trecutul tumultuos al lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. A fost șeful unui clan de bodyguarzi din Regie / De câte ori a fost condamnat la închisoare

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: ISU și Facebook Cornel Dinicu
Sursa: ISU și Facebook Cornel Dinicu

În anul 1996, Cornel Dinicu conducea un grup de bodyguarzi în Capitală. Mai târziu a fost condamnat la închisoare pentru amenințare și lovire și apoi a fost implicat în Afacerea „Portbagajul”. Află mai multe despre Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor!

Detalii din trecutul lui Cornel Dinicu 

În anul 1996, Cornel Dinicu a devenit șeful unui clan de bodyguarzi din Regie, iar în primăvara anului 1997, acesta a primit o condamnare la închisoare, fiind  acuzat de lovire și amenințare, dar i-a fost acordată grațiere.

Trei ani mai târziu a izbucnit Afacerea „Portbagajul”. Atunci, Cornel Dinicu împreună cu alți doi indivizi au primit acuzația potrivit căreia ar fi furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur dintr-un Mercedes ce-i aparținea lui Mihai Bucurenciu, la vremea aceea liderul interlopilor din Regie și Giulești, potrivit Hotnews

Vorbind despre Dinicu Cornel, Sandu Geamănu, interlop, spunea că acesta era „bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă, la timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei.”, potrivit stirileprotv.ro

„Am încercat să recuperăm banii, am încercat să-i forţăm, am încercat să-i interpelăm şi pe ceilalţi, au fost nişte alergături, nişte lupte. La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată.”, a mai spus el, potrivit aceleiași surse. 

Bucurenciu a susținut că "Banii au fost împărţiţi de poliţişti şi hoţi", conform stirileprotv.ro. 

Din nou condamnat la închisoare

La începutul anului 2000, Cornel Dinicu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare deoarece deținea ilegal o armă militară, iar în luna mai a aceluiași an, Dinicu a ajuns din nou în atenția polițiștilor pentru că deținea ilegal muniție și arme. 

În anul 2007, evz.ro scria despre faptul că Dinicu a fost urmărit până în Sierra Leone: „Dinicu era însărcinat să prospecteze o exploatare diamantiferă, concesionată recent unei firme locale nou-înființată. Premisele afacerii au atras atenția, iar Cornel Dinicu a fost trimis în Sierra Leone. El reprezenta Total Asset Management GmbH, o companie elvețiană cu interese majore în România – conectată la gruparea Boris Golovin-Anatoli Patron-Iuri Ustinov. Total Asset Management (TAM) vrea să preia un sfert din mina diamantiferă, investind în firma concesionară.”

Cel care a aranjat deplasarea lui Dinicu în Africa ar fi fost Liviu Niță, om de afaceri: „Surse din anturajul ofițerilor KGB-GRU ni l-au indicat și pe cel care a aranjat deplasarea recuperatorului în Africa. Se numește Liviu Niță și a fost protagonistul scandalului „Sunoil”. Legat ombilical de interesele rușilor, Niță este asociat în afaceri cu „gruparea GRU-KGB” încă din anii ‘90.”, potrivit evz.ro.

 

Piscină la Mizil și Ferma Dacilor

Trei ani mai târziu, în vara anului 2010, Dinicu a devenit investitor. Acesta a deschis o piscină la Mizil. 

„Dacă stai de vorbă cu mizilenii, îţi dai seama că ce-a făcut Cornel Dinicu nu putea face un investitor oarecare. Mizilul trăieşte sub teroarea ţiganilor, tot mai violenţi şi mai fără frică de oamenii legii, aceştia fiind puţini şi slab dotaţi. Din acest motiv, orice formă de distracţie din cel mai sărac oraş din Prahova e sortită eşecului sau mediocrităţii.“, potrivit ph-online.ro

În 2013, Dinicu a deschis Ferma Dacilor „din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, și pentru familie.”, potrivit site-ului pensiunii.

„Din fericire pentru familia dacică extinsă de astăzi, am dimensionat greșit proiectul, putând astfel omeni la un ospăț, peste 150 de daci. Și pentru că ospețele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag și atenție la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane pădure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini și autorulote.

Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.", se mai precizează pe site. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel