”Trebuie să stăm și noi pe aici”. Și-a dat demisia din Consiliul Județean, unde câștiga 6500 de lei/lună, pe motiv că nu făcea nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
 Un consilier care câștiga 6500 de lei pe lună și-a dat demisia, invocând statul degeaba. 

Ciprian Tișea, un consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă nu a avut nimic de muncă în toată perioada în care a fost angajat. Asta deși avea un salariu de 6500 de lei pe lună. 

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat în data de 19.08.2022 la Consiliul Judeţean Satu Mare în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău. Conform acestuia, timp de cinci luni, nu i s-a solicitat să facă nimic, activitatea sa fiind, de fapt, caracterizată prin simpla prezență. Prin urmare, motivul invocat al demisiei a fost un act de onoare, pentru a nu mai încasa mii de lei pentru statul degeaba. 

Consilierul spune că ”antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy”.

”Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică” mai afirmă el. 

”Inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă”

”Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care interzice acest lucru” conform fostului consilier. 

În urma tuturor acestor aspecte, Ciprian Tișea și-a dat demisia: ”Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”, scrie presasm.ro

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a reacționat pentru sursa citată: ”Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel