Trebuie ”înghețate” relațiile cu Parlamentul maghiar, spune Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
adrian-nastase dece
adrian-nastase dece

Fostul premier Adrian Năstase scrie sâmbătă pe blogul său că după arborarea steagului secuiesc pe Parlamentul Ungariei se cere ”înghețarea acțiunilor parlamentare bilaterale până la revenirea la situația de normalitate”.

Adrian Năstase crede că politicienii maghiari măresc dimensiunea conflictului steagului secuiesc acum, când se discută modificarea Constituției și regionalizarea.

”Așa cum anticipam, lideri politici din Ungaria încearcă să amplifice tema “steagului”  secuiesc pentru a crea presiuni (inclusiv externe) în momentul în care începe discutarea proiectelor de revizuire a Constituției și de reorganizare administrativă”, scrie fostul premier.

”E nevoie de o reacție? Da, dar calmă. Gestul președintelui Parlamentului ungar (și al parlamentarilor care au participat) este un gest neprietenesc. Din acest motiv, cred că ar fi nevoie de o reacție a Parlamentului României, prin care să se constate acest gest inamical și să se decidă “înghețarea” acțiunilor parlamentare bilaterale (inclusiv ale “grupului de prietenie”) până la revenirea la situația de normalitate. Fără alte comentarii”, conchide Adrian Năstase.

Steagul Ținutului Secuiesc a fost vineri arborat pe clădirea Parlamentului din Budapesta, în semn de solidaritate față de comunitatea secuiască din România. Ministerul Afacerilor Externe a calificat gestul drept unul ”de natură să provoace opinia publică din România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel