TRATAMENT EBOLA. ZMAPP, LEAC MINUNE CARE VINDECĂ VIRUSUL EBOLA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Doi pacienţi infectaţi cu virusul Ebola au fost vindecați miraculos, după ce li s-a administrat, ca ultimă speranţă, un ser experimental ce nu mai fusese testat pe oameni.

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Doctorul american Kent Brantly şi-a sunat soţia, joia trecută, pentru a-şi lua adio de la ea. Contactase virusul Ebola cu nouă zile înainte, în timp ce ajuta persoane infectate într-un spital din Liberia. Nu mai putea respira, iar bucăţi mari din piele îi erau acoperite de iritaţii şi bube care ameninţau să-i declanşeze o hemoragie severă.

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. A doua zi însă, medicul era vindecat miraculos. Salvarea sa a venit, spun colegii care l-au îngrijit, de la un ser experimental care nu mai fusese testat pe oameni până atunci.

Citește și: Ebola, adusă în Europa de un bărbat infectat

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Brantly şi o altă colegă americancă, asistentă voluntară la acelaşi spital care contactase virusul, au semnat pe propria răspundere că vor să le fie administrat medicamentul numit ZMapp. Li s-a spus că niciun om nu-l mai încercase până atunci.

ZMapp, obținut de la șoareci și testat pe maimuțe

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Serul fusese testat doar pe maimuţe: patru au fost infectate cu Ebola şi, la 24 de ore de la expunere, li s-a administrat medicamentul. Toate au supravieţuit. Altor patru maimuţe li s-a administrat serul la 48 de ore de la infectare. Doar două au supravieţuit. 

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Cei doi pacienți şi-au asumat riscurile, dat fiind că erau infectaţi deja de nouă zile şi ştiau că nu mai au nimic de pierdut. Brantly a primit prima doză, pentru că starea sa se înrăutăţise rapid. O oră mai târziu, medicul se simţea mult mai bine. A început să respire mai uşor.

Vezi și: EBOLA: Ce este, cum se transmite, care sunt simptomele

TRATAMENT EBOLA - ZMAPP. Unul dintre medicii care l-au tratat a descris evenimentul drept "miraculos", scrie adevarul.ro. Și asistenta Nancy Writebol se simte mult mai bine, iar doctorii atribuie progresul aceluiaşi medicament ZMapp, obţinut pe baza anticorpilor dezvoltaţi de şoareci după infectarea cu tulpini Ebola. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel