Traseul pentru Autostrada Pitești-Sibiu, stabilit. Când va fi gata
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Bârsan
WhatsApp
Autostrada Sibiu-Pitești
Autostrada Sibiu-Pitești
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat că autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi finalizată în 2020. Studiul de fezabilitate urmează să fie realizat anul viitor, în timp ce construcţia va dura 3 sau 4 ani.

Termenul inițial era iunie 2016

"Fezabilitatea va trebui făcută în mod serios, cu studii geo, cu studii topo (geotehnice şi topografice, n.r.), sunt lucrări care nefăcute au stat la baza greşelilor pe care le constatăm, de genul Orăştie-Sibiu, deci nefăcute bine. Ele vor trebui făcute temeinic, ca să putem să avem o bază pentru proiectare corectă şi, după aceea, pe baza unui proiect bine fundamentat să putem să facem pasul următor, o construcţie pe care să nu trebuiască să o demolăm ulterior. Studiul de fezabilitate pentru Piteşti-Sibiu este deja în derulare, s-a împărţit pe cinci tronsoane. Două din ele la capete, care ridică mai puţine probleme de mediu, (...) au început şi ar fi trebuit să se termine chiar în această perioadă în care discutăm acum. Celelalte trei, de la mijloc, au probleme de mediu, în sensul că se află în Natura 2000, şi acolo durează ceva mai mult", a afirmat Costescu.

Studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat în iulie 2016, când vor fi anunţate valoarea investiţiei şi data lansării.

Traseul, ales ca să menajeze orgoliile primarilor

În urma unor consultări publice a fost stabilit traseul autostrăzii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.

"Este varianta trei. O zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că trosoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotâram dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt dacă mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe această temă", a precizat Costescu pentru Mediafax.

Întrebat dacă autostrada va fi finalizată în anul 2020, Costescu a răspuns afirmativ, arătând însă că termenul include "o marjă destul de optimistă". El a afirmat că în Italia şi Spania faza de pregătire a unui astfel de proiect durează 5-6 ani, faţă de 2 în România, la care se adaugă execuţia propriu-zisă - 3-4 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel