Data publicării:

Transylvania Open, cel mai bun turneu WTA 250, licență permanentă. Când va avea loc ediția următoare

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
OTO: Facebook @Transylvania Open Cluj Napoca
OTO: Facebook @Transylvania Open Cluj Napoca
Transylvania Open a obținut licența permanentă pentru organizarea turneului de categorie 250 WTA, desemnat de două ori la rând ca ”turneul WTA al anului”.

Transylvania Open WTA 250 Cluj-Napoca, desemnat doi ani la rând ”Turneul Anului WTA”, va fi organizat din 2025 ca turneu permanent, după ce a fost preluată licența de la turneul Palermo Ladies Open, potrivit unui comunicat făcut de organizatorii turneului de la Cluj-Napoca, găzduit de BT Arena.

Turneul din România a fost organizat în primele trei ediții în luna octombrie, iar cea mai recentă, în luna februarie a acestui an, iar potrivit sursei menționate, următoarea ediție va avea loc în perioada 1-9 februarie 2025.

Reamintim că prima ediție a Transylvania Open a avut loc în octombrie 2021, pe baza unei licențe temporare, în contextul întreruperii turneelor asiatice.

Primele patru ediții ale Transylvania Open au fost câștigate de Anette Konteveit (Simona Halep a fost finalistă), Anna Blinkova (Jasmine Paolini, finalistă), Tamara Korpatsch (Gabriela Ruse, finalistă) și Karolina Pliskova (Ana Bogdan, finalistă).

Astfel, licența recent obținută permite desfășurarea turneului oriunde în lume (cu aprobarea WTA), însă echipa Transylvania Open dorește ca evenimentul să rămână în Cluj-Napoca. Patrick Ciorcilă va continua să fie directorul turneului, asigurând o tranziție lină și menținând standardele înalte de organizare și competiție.

”Suntem încântați să anunțăm achiziționarea licenței permanente pentru Transylvania Open WTA 250. A fost o investiție financiară semnificativă, dar mai important, este o investiție în viitorul tenisului din România și în imaginea internațională a țării noastre.

Odată cu această achiziție, vom continua să organizăm turneul de la Cluj-Napoca și vom oferi un sprijin valoros sportivilor români care vor avea ocazia să concureze acasă.

În plus, organizarea unui turneu de prestigiu va contribui la educația sportivă a tinerelor talente, inspirând generațiile viitoare să urmeze această cale. 

Suntem onorați că am preluat această licență de la un turneu cu tradiție și credem că Transylvania Open, prin rezultatele sale, onorează această predare...”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului din România, desemnat doi ani la rând ”Turneul Anului WTA 250”, deși se afla la numai trei ani de la înființare.

Echipa Transylvania Open are aproape 1.000 de persoane care lucrează la organizarea turneului, iar bugetul s-a ridicat la 15 milioane de euro.

Transilvania Open face parte din turneele din categoria WTA 250. În prezent, la nivel mondial sunt organizate 23 de turnee WTA 250.

Turneul WTA al anului, ”nu este o întâmplare”

Patrick Ciorcilă a afirmat anul trecut, imediat după desemnarea Transylvania Open ca ”turneul WTA al anului”, că această distincție ”nu este o întâmplare”, jucătoarele de înaltă clasă contribuind la acest succes al tenisului românesc.

”Acest titlu nu e însă o întâmplare. Este o realizare care arată munca dedicată a echipei noastre, susținerea și entuziasmul publicului și, bineînțeles, aprecierile jucătoarelor.

Le mulțumim și suntem bucuroși că s-au simțit atât de bine la Cluj!”, a spus Patrick Ciorcilă.

Citește și: Rafael Nadal, out de pe tabloul de simplu la JO 2024. Djokovic, fair-play: Nu mi-a fost ușor să-l înving

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel