Transplant cu surprize: Are un rinichi nou și HIV. Află detalii despre evenimentul care a zguduit siguranța transplanturilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
transplant
transplant

Un pacient care a primit prin transplant un rinichi de la un donator viu a fost infectat cu virusul HIV cu care persoana de la care s-a extras rinichiul era infectată. Este prima oară când se înregistrează o infecție cu HIV prin transplant din anii 80 și până acum, deși s-au trecut toate testele anterioare de prevenție, căci au fost efectuate toate analizele impuse în aceste cazuri.

După cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate din New York pentru The Wall Street Journal, spitalul a respectat toate controalele și protocolul obișnuit pentru a garanta siguranța transplantului. Se pare că donatorul a avut relații sexuale fără protecție după ce s-au realizat analizele necesare pentru a stabili dacă este sau nu apt pentru extragerea rinichiului.

Ghidurile actuale recomandă analiza donatorilor cu privire la HIV, hepatita B sau C, cu două săptămâni înainte de transplant. De asemenea, se realizează și un complex chestionar pentru a se observa dacă există riscuri.

Se pare că în aceste 14 zile donatorul s-a infectat cu HIV și a transmis virusul și transplantatului.

Au mai existat cazuri de transmitere de HIV prin transplant, dar organele proveneau de la donatori morți. S-a întâmplat în Chicago în 2007 și în Italia în același an, dar era vorba despre o eroare medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel