Transferul lui Horațiu Moldovan la Atlético Madrid: Acum patru ani era fără echipă în Liga a II-a. Ionuț Rada, lecție din fotbal: Important este să fii acolo
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut Ionuț Rada, fost jucător la CFR Cluj, despre transferul lui Horațiu Moldovan la Atlético Madrid.

„Am început acest interviu cu amintirea antrenamentelor pe care le aveam când jucam la Craiova, la CSS, la 8 ani, și lângă era stadionul Craiova și spuneam: ”oare cum ar fi”. Și eu mă gândeam oare cum ar fi să joci pentru Real Madrid sau pentru Barcelona sau pentru echipele mari. Îți vine acest moment în care așa cum s-a întâmplat în cazul lui Horațiu, și multă lume spune: ”mai bine mergea la Betis pentru că acolo avea șanse să joace și de acolo mergea mai departe”, însă eu consider că un sportiv se va dezvolta și va avea șansa lui printre cei mai buni. Eu consider că Horațiu Moldovan a făcut alegerea cea mai bună și aștepți acea provocare, aștepți acel tren, aștepți acel vis care ți se ivește, care se poate îndeplini, să mergi la un club cât mai mare.

Seriozitate și muncă

Eu totdeauna încurajez tinerii sportivi să nu se teamă de concurență, să nu se teamă de echipele foarte bune, chiar dacă la început, practic, putem spune că, da, are sub 1% șanse să joace în acest moment, da, pe hârtie, dar cum în fotbal totul este posibil și ce vă spuneam și înainte cu Rapid, ce vă spuneam și ce spune și istoria lui Horațiu Moldovan, care acum patru ani era fără echipă în Liga a II-a. A avut o creștere fantastică datorită cui? A lui, pentru seriozitate, pentru muncă și pentru că nu a renunțat.

De asta spun că, da, în acest moment Oblak este numărul unu, Oblak este o legendă, Oblak este Messi al Atlético, poate un pic exagerat, dar în fotbal totul este posibil, iar primul lucru ca să poți să te lupți la un nivel important este să fii acolo.

Visul lui Horațiu Moldovan

Mai departe, calcule, că bani, că n-ar fi mers acolo, astea sunt niște lucruri pe care eu nu le cred, eu nu cred cu adevărat și nu cred că cineva ar fi spus nu unei astfel de oferte, pentru că dacă este să analizăm cele două oferte, nu cred că îi garanta nimeni postul de titular la Sevilia. Intri la Sevilia și după două meciuri, dacă nu iese bine, te poate scoate. Așa că orice e posibil și cred că transferul la Atlético pentru Horațiu Moldovan este încă o dovadă că se poate să trimitem și noi jucători din România la nivelul acela, bineînțeles, a contat foarte mult prețul de achiziție, da, unul foarte mic, însă asta arată ca un vis împlinit al lui Horațiu Moldovan poate să fie și un alt vis pe care un copil acum și-l pune, doar că... sacrificii, muncă și așa cum spuneam, să nu renunțe”, a spus Ionuț Rada.

Urmărește interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel