Transelectrica are autoritate asupra exproprierilor ce privesc reabilitarea sistemului de transport de energie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind aprobarea OUG pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, care aduce completări privind exproprierea în domeniul lucrărilor ce vizează reţeaua naţională de transport de energie electrică şi gaze naturale.

Legea este completată cu un nou punct, la articolul 2, alineatul 3, unde este prevăzut expropriatorul. Astfel, Ministerul Economiei, prin Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica - S.A. are acest rol, pentru lucrările de interes naţional de dezvoltare a transportului de energie electrică şi prin Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz - S.A. Mediaş, pentru lucrările de interes naţional de dezvoltare, modernizare, reabilitare a sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

Procedurile de expropriere în curs de desfăşurare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se continuă de către Secretariatul General al Guvernului, cu menţinerea valabilităţii actelor şi procedurilor îndeplinite până la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel